Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagy a bekötési költség

Sepsiszentgyörgyön már régóta szóbeszéd tárgya, hogy elektronos járművek akkumulátorainak feltöltésére – áramtankolásra – alkalmas létesítmények lesznek a Sepsi Aréna és a Művész Mozi (Cityplex Arta) közelében, valamint Sugásfürdőn.

Hirdetés
Hirdetés

Értesüléseink szerint a korszerű megvalósítást a villamosenergia-szolgáltató által támasztott követelmények hátráltatják, a bekötési költségek óriásiak, igaz, a töltőberendezés sem olcsó.
Egy kolozsvári cég fejlesztési tervezetének adatai szerint a Csíki utca 176., a Kőrösi Csoma Sándor utca 8. szám alatt és Sugásfürdő egyik parkolójában (Borvizek útja) lenne a három töltőállomás, mégpedig két–két hellyel, egyik 50, a másik 22 kilowattos teljesítménnyel. Jelenleg a város és az övezet villanyautósai saját hálózatukból töltik fel villamos vagy hibrid járműveiket.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat megoldásokat keres, az illetékesek bizakodók, hiszen a fejlesztés tökéletesen beilleszkedik a légszennyezés csökkentésére irányuló országos és uniós környezetvédelmi zöld programokba is, emellett a statisztikák azt mutatják, Romániában és Erdélyben is folyamatosan növekszik a vásárlói igény villanyautókra. A helyi tanács már tavaly elfogadott egy olyan megvalósíthatósági tanulmányt, amely az említett 3 mellett még 12 villanytöltő-állomás létrehozására vonatkozik.

A projekt keretében Sepsiszentgyörgy Önkormányzata töltőállomásokat kíván vásárolni elektromos autók számára, amelyeket a város különböző részein telepítenek: a Daczó utcában, a Sport utcában (a strand közelében), a Tulipán utcában (a Nárcisz utca sarkán), a Lidl üzlet parkolójában, a Grigore Bălan utcában, a Horgász utcában, Gábor Áron utcában, a Vasile Goldiș utca 1–2. szám alatti ANL tömbházak parkolójában és az Ifjúság sétányon is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük