Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Dívik a surranó módszer

Dívik a surranó módszer Kovászna megye

A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság éberségre kéri a lakosságot, mert – közlésük szerint – az utóbbi időszakban több olyan esetről értesültek, hogy ismeretlen személyek a „surranó tolvajok” módszerével próbáltak bejutni telkes házakba vagy tömbházlakásokba.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsiszentgyörgyi szégyenfal elnevezésű Facebook-csoportban több alkalommal is téma volt a sepsiszentgyörgyi betörési kísérletek. Az ilyen kísérletek időszaka nagyon változó, a lakosok jeleztek hajnali 4 órát, kora reggeli, késő éjszakai órákat, de nappali időpontokat is. A lakásajtókat mindig zárva kell tartani, akkor is, ha van valaki otthon a háziak közül, éjszakára meg kiváltképpen! A lakásból, udvarról való távozáskor ellenőrizni kell, hogy minden ajtó zárva van, minden ablak be van csukva s biztosítva.

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet – nem először! –, hogy ha a család vagy magányosan élő hosszabb időre távozik, elutazik, ne népszerűsítse föltétlen a távollétét, hollétét a közösségi oldalakon, mert előfordulhat, hogy „tippeket” ad a betörésre, lakása kifosztására.

A Román Rendőrség országos cselekvési kampányt hirdetett a lopások, betörések megelőzésére, a közbiztonság erősítésére, a tolvajok, betörők elleni hatékony védekezésre. A sokak által ismert és szórakozás szempontjából kedvelt film címét idéző #singurAcasă (Homa alone – Egyedül otthon) országos kampány időszaka 2022. október 12. – 2023. január 15. A rendőrség sajtóközlemények, nyomtatványok, videóklipek stb. révén igyekszik tudatosítani a lakosság körében, hogy a surranó tolvajok ellen a leghatásosabb védekezés az éberség, a lakásvédelmi szokások és eszközök (riasztó, térfigyelő kamera, erős zárszerkezet stb.) alkalmazása.

Fotó: depositphotos.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. november 24., 8:24
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Sajnos a “Home alone” cimu film barmalyik reszebol kivett modszereket kezdunk alkalmazni a tolvajok ellen JOGOSAN akkor nem a tolvaj hanem akihez betort a tolvaj kerul a sitre mert bantalmaszta a tolvajt cimszoval.Tehat lassan oda jutunk hogy megkerdezuk a tolvajt hogy mit akar elvini es odaadjuk hogy mihamarabb tavozon a lakasbol es foleg ne turja aszt fel egy ket elviheto szajre miatt.
  Ugyenez a helyzet a vadalatokal is ha egy roka elvisz egy vagy akar 40 tyukot akkor sem szabad aszt bantani mert az allatvedok es a sajto meg tv hamar rajtafognak es a porul jart gazdat sujtsak a torveny altal eloirtakal viszont arrol nem beszel senki hogy a gazda mit kellett dolgozon , etese, itasa a roka altal elvitt vagy megsemisitett allatokat.
  Mondhatnam aszt teljes jogerovel kijelentve hogy sem a tolvaj sem a roka nem hibas hanem mindanyian hibasak vagyunk hogy ide fajult a helyzet nem szabalyozzak sem a vadalatokat sem a tolvajok ugymond elszaporodasat.
  Ugyanakkor aszt is kijelenthetem hogy a fejtol budosodik a hal – mindenki ertse ugy ahogy akarja.

 • User
  Dátum: 2022. november 24., 10:30
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Na ne keverjuk az allatvedoket a tolvaj mesebe ! Ami a tolvajokat illeti ezzel a resszel egyetertek a kommentjevel, de a rokanak semmi koze ehhez a cikkhez. Meg kell nezni a National Geographic altal keszitett AMERICA THE BEAUTIFUL cimu 2022-es dokumentumfilmet arrol, hogy amerikaba hogyan ugyelnek a vadvilagra, az erdokre es az allatvilagra, es hogy vedi a torveny (nemcsak papiron, mint Romaniaba! ) az egyes allatfajokat, tobbek kozt a barna medvet, a pumat, az oriasbalnakat es igen, meg a rokat is, ha mar ugyis ennyire amerikaiak akartok lenni ! Ami a tolvajt illeti, azzal egyetertek, a derekat kene kettetorni ott a tett helyszinen !