Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kiszemelték Kézdit

Kiszemelték Kézdit Kovászna megye

Facebook-bejegyzésben toborozza december elsejére Kézdivásárhelyre szimpatizánsait Mihai Sorin Tîrnoveanu. A Calea Neamului nacionalista civil szervezet vezetője azért hívja a céhes városba a románokat, mert szerinte Románia legirredentább települése.

Hirdetés
Hirdetés

Mihai Sorin Tîrnoveanu november 22-én írásban is jelezte a kézdivásárhelyi városháza felé, hogy Kézdivásárhelyen szándékoznak ünnepelni, becslése szerint ötszáz részvevője lesz a megmozdulásnak. Arról tájékoztatta Bokor Tibor polgármestert, hogy részt vesznek az ortodox templomi ünnepségen, majd onnan a Molnár Józsiás, Dózsa György és Petőfi Sándor utcák érintésével a központba vonulnak, ahol rövid ünnepi műsort adnak elő.

Bokor Tibor érdeklődésünkre kifejtette: elítél minden szélsőséges megnyilvánulást, úgy gondolja, hogy ezzel a kézdivásárhelyiek is így vannak. Az elöljáró nyomatékosította: Kézdivásárhely nem irredenta, a városban békésen egymás mellett él magyar és román, úgy gondolja, az ilyen lépések csak viszályszításra jók. „A Calea Neamului szervezetnek nincs Kézdivásárhelyen beágyazottsága, kívülről toboroznak, hoznak résztvevőket ahhoz, hogy megrontsák ezt a békés viszonyt” – közölte írásban a polgármester, aki ugyanakkor ezúton is higgadtságra kéri a kézdivásárhelyieket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások