Felhívás!

Módosult a Nagycsaládos program

Sepsiszentgyörgy helyi tanácsa az önkormányzat Nagycsaládos programjának kibővítéséről döntött, melynek értelmében azok a családok is igényelhetik a gyerekek számára az eszközöket, ahol az egyik szülő pedagógus, és már részesült önkormányzati támogatásban. A segítség az online oktatás ideje alatt igényelhető.

Az önkormányzat a nagycsaládos kártyával rendelkező gyermekek online tanulásához szükséges hordozható és asztali számítógépek, tabletek vásárlását támogatja, a program kibővítéséről de­cemberben döntött a helyi tanács. A döntés értelmében a vásárolt számítástechnikai eszközök száma családonként nem haladhatja meg az elemi, gimnáziumi vagy líceumi online oktatásban részt vevő tanulók számát.

A támogatás csak az online oktatás ideje alatt igényelhető.
A kéréshez egy nyilatkozatot is szükséges csatolni, mely igazolja, hogy a tanuló nem részesült hasonló támogatásban más program keretében, illetve a törvényes keretek között online oktatásban vesz részt.

A legkevesebb három gyermekkel és nagycsaládos kártyával rendelkező családok az iskolai online oktatásban részt vevő gyermekek részére igényelhetik a fejenként 1500 lejes támogatást, melyet az eszköz megvásárlása után térít meg az önkormányzat, az 1500 lej értéket meghaladó vásárlásnál pedig a különbözetet a család finanszírozza.

A kedvezmény nem összevonható egy család több gyermeke esetében, tehát ha három támogatást igényelnek, három eszközt szükséges vásárolni.
Az internetről letölthető, kitöltendő formanyomtatvány mellé az egyik szülő nevét és személyi számát tartalmazó kifizetési bizonylatot szükséges benyújtani Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájába. A kifizetési bizonylat nem lehet korábbi, mint november 24-e.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.