Hirdetés
Hirdetés

Segíteni márpedig kell!

Segíteni márpedig kell! Kovászna megye

Nem is annyira az adakozókedv csökkenése, mint inkább a járványkörülmények miatt idén nehezebb volt jótékonykodni, de nem adta fel nemes szándékát a LAB Életmentő Kupakok Egyesület.

Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt években Molnár Enikő táncoktató is csatlakozott az egyesület karitatív akciójához, idén a rendezvények elmaradása miatt ez a forrás kiesett, de tárgyi adományokat azért sikerült gyűjteni, a táncos gyerekek pedig nagyon sokat segítettek az ajándékcsomagolásban is.

Ahhoz, hogy segíthessen, karácsonyi tombolát szervezett az egyesület, mesélte lapunknak Bács Emese elnök, és annak bevételéből (4600 lej) vásároltak élelmiszert és tisztálkodószert, valamint egy 5 éves leukémiás kisfiú gyógykezelését is támogatták.

A cipősdoboz-akció keretében gyűlt csomagokból 61-et juttattak célba eddig, azokhoz a nehéz helyzetben levő családokhoz pedig, ahol kisebb, 3 és 10 év közötti gyermekek vannak, még januárban is visznek ki az adományokból. A jótékonykodók ott voltak (többek között) Maksán, Csernátonban, Kézdivásárhelyen, Polyánban, Bodokon, Málnáson, Nagy- és Kisbaconban, Bibarcfalván, Vargyason, Szentgyörgyön, de nem néztek megyehatárokat, jutott a csomagokból Maros megyei falvakba, de még Gyimesbe is.

Az egyesületi elnök azt is elmondta, idén már nem tapasztaltak olyat, mint a korábbi években, hogy megalázó módon törött vagy piszkos dolgok kerültek volna az ajándékcsomagokba, szép, új vagy újszerű állapotban levő játékok, ruhaneműk, tanszerek kerültek elő a cipősdobozokból, amelyek kihordására tucatnyi önkéntes áldozott az idejéből. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük