Felhívás!

Czegő kapja a Pro Urbe díjat

Czegő kapja a Pro Urbe díjat Kovászna megye

Czegő Zoltán, lapunk főmunkatársa kapja az idei Pro Urbe díjat. A sepsiszentgyörgyi tanács által évente kiosztott legmagasabb kitüntetést – rendhagyó módon – a mai tanácsülésen adják át.

Czegő neve már a „régi” tanácsban is felmerült, ám a díjátadásra nem került sor, mert ezt – a hagyományoknak megfelelően – a Szent György-napi ünnepség zárónapján kellett volna megejteni, a városünnep azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

– Czegő Zoltán bőven rászolgált a Pro Urbe díjra. Való igaz, hogy nincs minden nap fizikailag jelen a közéletben, de a Székely Hírmondóban rendszeresen megjelenő publicisztikájával rendkívül sokat tesz a közösségért. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy számtalan kiváló írása, verse, regénye mellett egy olyan maradandó gyöngyszemet is alkotott, mint a Székely Mikó Kollégium himnuszának szövege – indokolta megkeresésünkre a döntést József Álmos, a helyi tanács művelődési bizottságának tagja.

A maga is Pro Urbe díjas tanár és helytörténész elmondta: a bizottság egyhangú döntéssel javasolta Czegőt a kitüntetésre. A helyi tanács a város azon hetven évnél idősebb polgárainak adhat Pro Urbe díjat, akik hosszú időn keresztül, „pénz és taps nélkül” szolgálták közösségüket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások