Felhívás!

Módi lett a belföldi nyaralás

Módi lett a belföldi nyaralás Kovászna megye

Hová érdemes elmenni nyaralni, inkább repülőgéppel vagy autóval utaznak a legszívesebben, mit tartalmaz egy utazási csomag, last minute jegyek, extra költségek, külföldi vagy hazai nyaralások. A kézdivásárhelyi Dar Tours utazási iroda munkatársa, Kerekes Mónika válaszolt lapunk kérdéseire.

Hova érdemes utazni idén nyáron?

– Görögország közel van, és nagyon szép. A szolgáltatások sokkal jobbak, mint Bulgáriában, valamint az árak tekintetében sem állnak messze Bulgáriától. Bulgária még mindig olcsó, az all inclusive ellátásnak köszönhetően idén is nagyon kedvelt desztináció, ugyanakkor közel is van hozzánk. Azonban 550–600 euró/fő árban nagyon jó törökországi utakat lehet foglalni. Ez tartalmazza a repülő árát, a szálást és az all inclusive ellátást. Az utóbbi két évben nagyon jó árban lehetett Törökországban is nyaralni.

Inkább repülőgéppel vagy autóval érdemes utazni?

– Ezt a távolság határozza meg. Törökországot, Spanyolországot mindenképp repülővel ajánljuk foglalni, és Görögország egyes távolabbi szigeteire is repülőgéppel érdemes inkább utazni. Horvátországba, Montenegróba, Bulgáriába nincsenek repülős ajánlataink, így ide kimondottan csak autóval utazhatnak a turisták. Az olaszországi kirándulások esetében mindét lehetőség adott, itt attól függ, hogy ki milyen járművel közlekedik szívesebben.

Mit tartalmaz önöknél egy utazási csomag? Mennyibe kerül?

– Számos szolgáltatást tartalmazhat egy csomag, attól függ, hogy mire van igény. Ebben benne lehet az autóbuszos szállítás, a repülőjegy és a repülőtéri illeték is. Ami az étkezést illeti, lehet a csomag étkezés nélküli (csak szállás), vagy reggelivel, félpanziós ellátással (reggeli és vacsora/ebéd), teljes ellátással (reggeli, ebéd, vacsora) vagy all inclusive ellátással (ez a fő étkezéseken kívül tartalmaz desszertet és italokat is). Természetesen az árak is ennek függvényében változnak. De például augusztus végén egy hétéjszakás, all inclusive csomagot le lehet foglalni már 300 euró/fő árban vagy még olcsóbban. És amíg tartanak az early booking kedvezmények év elején, akkor szintén kevesebb az ár.

Melyek a legkeresettebb nyaralási helyek az idei szezonban? És a kevésbé népszerűk?

– Idén a román tengerpart a legkeresettebb, valamint olyan hegyvidékek, ahol spa szolgáltatást is tudnak nyújtani a szállodák. A vakációs jegyeknek köszönhetően nőtt a belföldi turizmus forgalma. Sokan próbálják értékesíteni a vakációs jegyeket, amit csak belföldi foglalások esetén tudnak levásárolni, és persze az is kritérium, hogy ezen megvásárolt csomagoknak kötelezően kell tartalmazzniuk a szállást is. A külföldi országok között még mindig Bulgária viszi a prímet. Vannak visszajáró vendégek, akik évek óta oda járnak nyaralni. Nem népszerűek vagy inkább sokak számára nem elérhetőek az egzotikus országok, hiszen nagyon drágák, de nem népszerűek az olyan országok sem, ahol nem éreznék biztonságban magukat a nyaralók, mondjuk Tunézia, Egyiptom. Pedig mi úgy gondoljuk, semmivel sem veszélyesebbek, mint mondjuk Németország.

Hova a legdrágább, illetve a legolcsóbb az utazás?

– Legdrágább Amerikába utazni, és hajóutazásra menni. A legolcsóbb pedig Bulgária.

Az emberek többsége inkább külföldi vagy belföldi nyaralást választ?

– Tavalytól az emberek többsége belföldön tölti el a szabadságát, hogy tudja értékesíteni a vakációs jegyeket. Idén körülbelül 60–70 százaléka a kuncsaftjainknak ilyen ajánlatokat kért.

Tamás Réka

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások