Felhívás!

Még egyszer a Visit Covasna gáláról

Még egyszer a Visit Covasna gáláról Kovászna megye

Amint arról már röviden tudósítottunk, a múlt héten Sepsiszentgyörgyön, a Fidelitas szálló konferenciatermében hirdették ki a Visit Covasna-versenybe benevezett Kovászna megyei turisztikai szereplők rangsorát, amely a március 5-től 17-ig tartó online szavazás során alakult ki.

A Kovászna megye Turizmusáért Egyesület, a megyei tanács, valamint a Kovászna megyei Kereskedelmi Kamara által megrendezett A Visit Covasna gálán 85 oklevelet osztottak ki az est folyamán. Közismert személyiségeket, valamint városi és vidéki, két- vagy többcsillagos panzióit, gyors- és klasszikus éttermeit, utazási irodáit, turisztikai rendezvényeit, szállodáit, lovardáit, kézműves műhelyeit, idegenvezetőit, valamint a hétköznapokban is példaértékűen teljesítő séfeket, pincéreket, bárosokat díjaztak. Az eredményhirdetés feszültségét fokozta, hogy azt megelőzte egy szakmai konferencia, de még annak előtte Grubisics Levente rádiós arról beszélt, hogyan viszik hírét, adják meg az identitását egy régiónak a jó rendezvények, mint például a Szent György Napok, Székely Vágta vagy az Őszi Sokadalom.

A vendégek közül Simion Giurca, a temesvári Holdas Experience utazási iroda igazgatója azt példázta, hogy a vendég iránti figyelem, igényeinek ismerete, a vendégszeretet mennyit nyom a latban, egyetértve Tök Barnával, a budapesti Hotel Continental Front Desk supervisorjával, aki az online, illetve a személyes kapcsolat fontosságáról beszélt. Ez egyformán jól működik a négycsillagos szállodákban és az Airbnb-n kiajánlott lakásokban. A turisták élnek a véleménynyilvánításból fakadó hatalmukkal: egy negatív kommentet tíz pozitív vélemény tud „semlegesíteni”.

Mit gondolnak a díjazottak?

Bajcsi Ákos, a kurtapataki Zonda Lovarda első díjban részesülő tulajdonosa kifejtette: a díjat nagy megtiszteltetésként értékeli, „még több odafigyelésre ösztönöz bennünket”. Haraly Boldizsár, a Bálványos Resort értékesítési menedzsere lapunknak elmondta:

– Büszke vagyok kollégáimra, Orbán Ferenc és Szőcs Előd séfekre, Kovács Levente baristára, Moroianu Lucică és Fülöp László pincérekre, akik részt vettek a vetélkedőn, mert odaadással, lelkesedéssel, vendégorientált magatartással és a legjobb szaktudásuk szerint végzik munkájukat, és ezáltal hozzájárulnak egy exkluzív szolgáltatás és élmény biztosításához vendégeink számára. Igazából az érdem – a mi munkánkon túlmenően – a Szarvadi családé, akik a Kovászna megyei szállodaiparba befektetve egy olyan szállodakomplexumot hoztak létre, amely etalonként szolgál nemcsak a megyében, hanem országos viszonylatban is. Számos szállodaipari vetélkedőn vettünk már részt, ahol kiemelkedő eredményeket értünk el, de nagyon fontos nekünk az itthoni, megyei elismerés is.”

 

Nagyszerű visszajelzés

Az elismerés kapcsán az esztelneki Réba Panziót működtető Salamon Balázs és neje, Réka elmondták: családi vállalkozásuknak nagyszerű visszajelzés a második hely a vidéki, kétmargarétás panziók kategóriájában. „A kezdetektől próbáljuk a helyi értékeket képviselni, népszerűsíteni, és megmutatni vendégeiknek azt a vendégszeretet, amivel egy székely ember várja őket. Úgy gondoljuk, ez az egyik legfontosabb dolog a vendégfogadásban!” – vélekedett a házaspár.

Pál Csillát, a bálványosi Gorgán Panzió ügyvezetőjét kicsit meglepte a díj. „Igazából tudtam, hogy a megye egyik legszebb 4 margarétás panziója a miénk, de nem gondoltam, hogy más is így gondolja. Óriási elismerést jelent első sorban a nagyközönség, de ugyanakkor a bizottság részéről is. Igazi motiváció nemcsak nekem, de a kollégáknak is, akikre mindig, minden körülmények között számíthatok. Jóleső, felemelő érzés, ugyanakkor kihívás a jövő tekintetében. Tudjuk, hogy ez azt is jelenti, hogy a legszebbnek is kell maradnia, és ennek érdekében mindent megteszünk” – válaszolt érdeklődésünkre Csilla.

Kiss Levente, a kézdivásárhelyi Béka kocsmájának tulaja és egyben bárosa is díjat vehetett át. Elmondta: 25 éve dolgozik a szakmában, ez a díj egyfajta visszaigazolás, hogy másoknak is tetszik, ahogyan a munkáját végzi. „Valamelyest büszkeséggel tölt el, hogy egyáltalán észrevettek engem is a kis sarki kocsmámmal a sok más között. Jó érzés volt, hogy a Béka kocsma neve is elhangzott e nagyszerű megmérettetésen” – mondotta a motoros körökben is jól ismert korcsmáros.

A díjazottak listáját a visitcovasna.com honlapon lehet részleteiben tanulmányozni.

Bartos Lóránt, Bodor Tünde

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.