Sepsiszentgyörgyi gólya-valóságshow

Sepsiszentgyörgyi gólya-valóságshow Kovászna megye

Idén is bekamerázott fészek várja Sepsiszentgyörgyön a gólyákat: a városban fellelhető 4 „gólyaotthon” egyikét tavaly látták el korszerű elektronikával, amely segítségével a madárbarátok akár este, sötétedés után is követhetik kedvenc szárnyasaik életét.

Nem titok, hogy az évek során csökkent a bekamerázott – a Sepsi Rádió honlapján élőben sugározott – gólyafészek népszerűsége, de ezt a kezdeményezők előre látták.

– Oltszemen vágtunk neki a kalandnak, majd tavaly költöztettük Sepsiszentgyörgyre a kamerát. Az évek során fakult a gólya-valóságshow népszerűsége: továbbra is van ugyan egy törzsközönség, ám az élő adás már nem annyira követett. Ez valahol természetes is, hiszen a „valóságshow” szereplői ezúttal madarak, amelyek minden évben ugyanazt teszik. Persze, mindig vannak új elemek is. Azt sajnáljuk, hogy pont arra torpant meg a nézettség (a kezdetihez képest 5%-ra csökkent), amikor korszerű elektronikával, lehetőségekkel rendelkezünk – avatott be Grubisics Levente, a Sepsi Rádió igazgatója, a kezdeményezés támogatója.

Az élő közvetítésekre idén is szerkesztenek rádióadást (ezekre minden csütörtökön fél tizenkettőtől kerül sor), illetve az idevágó blogot is folytatják. Kelemen László ötletgazda, a sepsiszentgyörgyi Rara Avis Madártani Egyesület elnöke elmondta, tavaly technikai megfontolásból költöztették Oltszemről a sepsiszentgyörgyi Ősz utcába a kamerát: ez magától értetődőnek tűnt, mivel a megyeszékhelyen az utóbbi két évben megkétszereződött (2-ről 4-re) a gólyafészkek száma.

– Romániában másodikként szereltünk fel kamerával egy gólyafészket. Egyesületünk tevékenységéből kifolyólag főképpen arra törekedtünk, hogy az élő közvetítéssel népszerűsítsük a madárvédelmet, gyarapítsuk a madárbarátok számát – magyarázta Kelemen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.