Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Medvével ütközött egy teherautó Lemhényben

Medvével ütközött egy teherautó Lemhényben Kovászna megye

Termetes hím medvét ütött el szerda este egy teherautó Lemhény közelében: a járműben jelentős anyagi kár keletkezett, a vadállat pedig elpusztult, de szerencsére személyi sérülés nem történt.

Hirdetés
Hirdetés

A medvegázolás szerdán késő este történt Lemhény közelében. A nagyvad – amely valószínűleg a falu közelében még megmaradt két-három kukoricatáblára járt be – közel 300 kilogrammos volt, így a Vráncsa megyei férfi vezette teherautó alaposan megrongálódott, alig ért el a legközelebbi parkolóig  – tudtuk meg Jénáki Csongor lemhényi polgármestertől. Noha a sofőr kártérítésre nem számíthat, és így marad a jelentős kárral, mégis szerencséje volt, hogy teherautóban ült: egy személyautó utasai talán nem élték volna túl az állattal való ütközést – magyarázta a településvezető.

Fotó: Kovászna Megyei Környezetőrség/Facebook

A gázolás után egyébként a szokásos eljárás következett: a helyszínre kiszállt a polgármesterből, állatorvosból, a környezetvédelem és a környezetőrség, valamint a vadásztársaság képviselőjéből álló bizottság, megállapították, hogy a medve elpusztult, majd másnap az égetőbe szállították az állat tetemét.

Nyitókép: Jénáki Csongor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. február 24., 9:34
  ÉRTÉKELÉS: -12

  Szegény Brumi most már tényleg csak jobb helyre került! A gazdákkal az út szélét kötelezően be kellene kerítessék hogy a gazemberek ne tudják kedvikre elgázolni az útra tévedt macikat. Az a sofer nem látta, hogy egy ekkora medvét kikerüljön? Mit vétett a sofernek, hogy szegény Brumit elütette??

  • User
   Dátum: 2024. február 26., 7:16
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Szegeny Brumi,te nem vezetsz autot,te nem lattal az uttesten vadallatott atszaladni! Az a medve nem stoppolt az ut szellen,hogy eszre vegye es megalljon neki ! Inkabb arra kotelezd a gazdaembert ne legyen megmaradt kukoricatablaja az utmenten,ahova bejarjon a vadlalomany esetleg a megkozelitesere at is kell keljen az uttesten! Inkabb arra kotelezed a Bajusz elvtarsat es tarsait,a parlamentarokat,az eroket ne taroljak,ne zavarjak az elovilag eletteret meg! S akkor talan a medve,farkas se jar be Kovaszna megye lakott teruletere se !

 • User
  Dátum: 2024. február 26., 9:00
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Még a végén, ismerve ezt a csodálatos államot, a sofőr kell megfizesse ezt a 9800 vagy inkább,10625-ik medvét.Mindenesetre, ilyen ország még nincs sehol.Az Unióban, nyugaton mindenki megszabadult a medvéitől, mert tudják vagy medve vagy állattenyésztés, mezőgazdaság , kirándulás, turizmus.Értsük meg, hiábba lobbizunk és mosdatjuk a szerecsent, nincs középút.A kapitális,nagy hímek leszorították a kisebb egyedeket a faluszéli patakpartra, kukoricába, olyannyira, hogy lassan a házba is a medve költözik be.Ez nem normális, ilyen sehol sincs.

 • User
  Dátum: 2024. február 26., 12:17
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Fizessen csak szépen a vadásztársaság a főnökkel együtt az autón keletkezett kárért,mert amíg a hegyekbe etetek a medvéket nem volt gond Lemhenybe,aztán szépen le csalogatak azokat,így aztán etetni se kellett mert volt a mezőn bőven takarmány!El tartják a medvéket a gazdák,így legyen világos mindenkinek,nem azért vannak lenn a mezőn a vadak mert levágták az erdőt!