Felhívás!

Medve Bodzafordulón

„Továbbra is jegyzünk vadkárokat, tegnap is kaptunk egy erre vonatkozó értesítést. A gazdák ne essenek kétségbe, mi továbbra is dolgozunk, kimegyünk terepre, és felmérjük a károkat” – tájékoztatott Gheorghe Neagu, a Kovászna megyei környezetvédelmi hivatal vezetője.

Gheorghe Neagu tegnap lapunk érdeklődésére elmondta, hétfőn történt egy újabb medvetámadás Bodzafordulón, a vad több juhot is megölt, erről értesítette őket kedden a bodzafordulói polgármesteri hivatal.

– A vadállatok az ösztöneikre hallgatva élelem után kutatnak, tehát lesznek vádkárok. Az élet nem állt meg, ezeket fel kell mérni, kárpótolni kell a gazdákat ezekben a nehéz időkben. Természetesen ma (szerdán – szerk. megj.) helyszínre megyünk, kollegáim maszkot, kesztyűt viselve tesznek eleget szükséges óvintézkedéseknek, így mérik fel a károkat. Idén ez a második incidens, az elsőt Baconból jelezték – részletezte.

A szakember hangsúlyozta, a gazdák továbbra is a helyi polgármesteri hivataloknak jelezzék a vadkárokat, hiszen az önkormányzatok kötelesek riasztani a környezetvédelmi hivatalt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.