Felhívás!

Előbb leellenőrzik őket

A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) élelmiszergyűjtést szervez olyan embereknek, akik általában más könyörületéből élnek, de most a korlátozások miatt nem jutnak élelemhez, éheznek.

A HKA nem tömegek etetésére vállalkozik, csak a legjobban rászorulókat látná el rendszeresen, amíg a szükségállapot tart, őket is szigorú ellenőrzések után – tudtuk meg Bereczki Kingától, a HKA igazgatójától.

A kezdeményezést egy olyan család megkeresése nyomán indították el, ahol a lebetegedett, szívével műtött apát és két, szintén beteg fiát a környékbeli lakók könyörülete tartotta életben eddig is. Lakhatási körülményeik nyomorúságosak, fűtésük sincs, és mivel a család semmilyen jövedelemmel nem rendelkezik, az igénylést benyújtották, hogy szociális segélyt kaphassanak, de „a hivatalok nehezen mozdulnak”.

Most mindenki magának gyűjt, kevesen adakoznak, talán mások is vannak hasonló helyzetben – ezért indított a HKA mától kezdődően élelmiszergyűjtést a szentgyörgyi, kézdivásárhelyi és kovásznai Bertis üzletekben. Azonnal fogyasztható, készítést nem igényelő termékeket várnak adományként (konzervek, tejtermékek, pékáru, gyümölcs), ebből hetente kétszer juttatnának a rászoruló családoknak, de csak miután leellenőrizték az igénylő személyeket a munkaügy, illetve szociális igazgatóság közreműködésével. – Azt is reméljük, hogy ezzel a gesztussal sikerül megelőzni a kétségbeesésből fakadó bűnözést – mondta lapunknak Bereczki Kinga.

Az ételt a Salvatore Egyesület önkéntesei gyűjtik be és szállítják ki a HKA nyilvántartása alapján. A program a szükségállapot megszűnéséig tart. A segélyhívásokat a 0758.629.919-es számon várják. Ha tudomásuk van olyan családról, akik rászorulnak a segítségre, hívják a megadott telefonszámot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.