Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Előbb leellenőrzik őket

A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) élelmiszergyűjtést szervez olyan embereknek, akik általában más könyörületéből élnek, de most a korlátozások miatt nem jutnak élelemhez, éheznek.

A HKA nem tömegek etetésére vállalkozik, csak a legjobban rászorulókat látná el rendszeresen, amíg a szükségállapot tart, őket is szigorú ellenőrzések után – tudtuk meg Bereczki Kingától, a HKA igazgatójától.

A kezdeményezést egy olyan család megkeresése nyomán indították el, ahol a lebetegedett, szívével műtött apát és két, szintén beteg fiát a környékbeli lakók könyörülete tartotta életben eddig is. Lakhatási körülményeik nyomorúságosak, fűtésük sincs, és mivel a család semmilyen jövedelemmel nem rendelkezik, az igénylést benyújtották, hogy szociális segélyt kaphassanak, de „a hivatalok nehezen mozdulnak”.

Hirdetés
Hirdetés

Most mindenki magának gyűjt, kevesen adakoznak, talán mások is vannak hasonló helyzetben – ezért indított a HKA mától kezdődően élelmiszergyűjtést a szentgyörgyi, kézdivásárhelyi és kovásznai Bertis üzletekben. Azonnal fogyasztható, készítést nem igényelő termékeket várnak adományként (konzervek, tejtermékek, pékáru, gyümölcs), ebből hetente kétszer juttatnának a rászoruló családoknak, de csak miután leellenőrizték az igénylő személyeket a munkaügy, illetve szociális igazgatóság közreműködésével. – Azt is reméljük, hogy ezzel a gesztussal sikerül megelőzni a kétségbeesésből fakadó bűnözést – mondta lapunknak Bereczki Kinga.

Az ételt a Salvatore Egyesület önkéntesei gyűjtik be és szállítják ki a HKA nyilvántartása alapján. A program a szükségállapot megszűnéséig tart. A segélyhívásokat a 0758.629.919-es számon várják. Ha tudomásuk van olyan családról, akik rászorulnak a segítségre, hívják a megadott telefonszámot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük