Felhívás!

Közös éneklés a főtéren

A Kónya Ádám Művelődési Ház és Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatala a nemzeti összetartozás napján közös éneklésre hívják a sepsiszentgyörgyi közösséget, a megmozdulásra június 4-én 12 órától kerül sor Sepsiszentgyörgy főterén. Mindazok, akik bekapcsolódnak, Szarka Tamás Kézfogás című dalát énekelhetik közösen a városban működő kórusok tagjaival.

Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapítója, Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző, költő ötlete alapján indult el a közös éneklésre alapozó, a határokon átívelő mozgalom, amely a 99 éve aláírt trianoni békeszerződésre kíván emlékezni.

Június 4-én, magyarországi idő szerint 11 órakor Szarka Tamás Budapesten, az Országháza előtt, a Kossuth téren fogja elénekelni a Kézfogás című dalát 7000 gyerek kíséretével. Ugyanebben az időben a dal felcsendül majd Vajdaság, Felvidék, Erdély és Magyarország több mint 100 településén. Az eseményt élőben közvetíti az MTVA M1 híradója.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik Sepsiszentgyörgy is, így a dal a város összevont kórusának előadásában lesz hallható, velük közösen énekelhetnek a városlakók kedden 12 órától a kőszínpadnál.
A kezdeményezők célja megerősíteni a magyarság összetartozásának érzését, bevonva a határon túli magyarságot is a mozgalomba. A Szarka Tamás ötlete alapján született megmozdulás hagyományteremtő szándékkal indult.

A Sepsiszéki Székely Tanács június 4-én, kedden 17.30 órától a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban, a volt országzászló helyénél emlékezik a trianoni diktátum 99. évfordulóján. Az RMDSZ (Benkő Erika), MPP (Nagy Gábor) és az EMNP (Tatár Imola) képviselője mellett beszédet mond külön meghívottként Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke. Énekel Mátis Adrienn, verset mond Tomsa Johanna.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.