Felhívás!

Közel félezer ingyen napi menü

Közel félezer ingyen napi menü Kovászna megye

A kovásznai Piedone Pizza & Doner étterem a szükségállapot alatt napi szinten ingyenes napi menüvel segítette a kovásznai rászorulókat. A jótékonysági akció márciustól június elejéig tartott.

Domokos Norbert tulajdonos lapunknak elmondta: az elején 10 személynek biztosítottak hétfőtől péntekig egy-egy napi menüt, majd ezek száma 15-re emelkedett. A napi menü levest, másodikat, salátát és kenyeret tartalmazott.

A vállalkozó olyan 65 éven felüli személyeken segített, akik anyagilag vagy akár egészségügyileg rá voltak szorulva a támogatásra, de akadt olyan idős személy is, akinek gyerekei külföldön rekedtek a karantén miatt, ezért megkérték az éttermet, hogy hazatértükig biztosítson ebédet a hozzátartozójuknak.

Az többhetes akció során majdnem 500 napi menüt adományoztak, közel 7 ezer lej értékben. Az ételt a Fiatalok Kovásznáért Szervezet tagjai (Bartos Kinga, Porkoláb Adrienn, Bodó Tihamér, Crețu Valentin-Tibor, Sinka László-Tamás, Bodor Barna, Sinka Norbert) szállítottak ki az időseknek. Domokos Norbert tudatta: azért választotta ezt a karitatív módszert, mert nem szerette volna bezárni a vállalkozását, és ha már az emberei dolgoztak, akkor ily módon akart segíteni a város lakóin.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.