Felhívás!

Egyre kevesebb a pozitív páciens

Egyre kevesebb a pozitív páciens Kovászna megye

Jelentősen csökkent a koronavírusos esetek száma a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, egyre kevesebb a befektetett páciens. A járóbeteg-rendelő vizsgálatai nagyrészt újraindultak – közölték az intézményvezetők.

András-Nagy Róbert menedzser a legfrissebb adatokat ismertette heti sajtóértekezletén, eszerint az intézményben 2 gyanús eset van ellátás alatt, gyerek nincs köztük. Covid-pozitív páciens összesen 10 van, közülük nyolcan (köztük egy gyerek) a Covid-fertőzőosztályon, ketten pedig Brassóból, sebészeti okokból kerültek át Sepsiszentgyörgyre, illetve egy Kovászna megyei nő is Brassóból érkezett, akinél szülés után lett pozitív a koronavírus-teszt. Május 27-e és június 3-a között egy személyt engedtek ki a kórházból, jelenleg senki nincs kritikus állapotban az intenzíven, és haláleset sem történt.

Dr. Roșu Mátyás orvosigazgató röviden ismertette a betegek állapotát: mint mondta, öröm, hogy kevés a beteg, és az intenzíven nincs senki. A páciensek nagy része jól érzi magát, enyhe tünetekkel, egy személy van súlyosabb állapotban. Az aszimptomatikus pácienseknek is minimum két hétig kórházban kell maradniuk, így egyesek már hosszabb ideje vannak bent, mivel nem lett negatív tesztjük. A legidősebb (92 éves) páciens viszont hazament, jó egészségi állapotban – mondta az orvos.

A vezetőség arról is beszámolt, hogy elkezdődött a járóbeteg-rendelés bizonyos részlegeken. Az első napon, kedden 204 konzultáció volt a különböző rendelőkben. Február eleje és május vége között a járóbeteg-rendelőben 16.489 vizsgálat zajlott, nagyrészt (80 százalékban) telemedicina-rendelés formájában, telefonos beszélgetés útján. Az igazgató szerint ez a jövő egyik kihívása, átszervezni és megoldani a távdiagnosztikát széles körben is a lakosság részére. Kiemelte: nagy hangsúlyt kell fektetni a kórházaknak és az egészségügyi rendszernek, adminisztrációnak a digitalizáció fejlesztésére, az informatikai rendszerek bővítésére ahhoz, hogy a betegek ellátását, követését lehetővé tehessék.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. június 4., 1:31
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Ki a fene hisz már nektek, ennyi egymásnak ellentmondó,lakósságot félrevezető, megtévesztő nyilatkozat után. Sohasem gondoltam,hogy az orvosi társadalom a politikai érdekek kiszólgálója fog lenni,és lesülyed a pénzügyi világ csicskásává.
  tisztelet a kivételnek

 • User
  Dátum: 2020. június 4., 19:29
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Addig szamol a ket okos, hogy elfelejtik a rendes betegeket es a muteteket ezzel a kreten koranavirussal szemben es majd mar mindenki abba hal meg.

 • User
  Dátum: 2020. június 4., 20:48
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Hogy gondolták? Az adott órában az orvos fogadhat mondjuk 9 pacienset, de jelentkezik 16, a túljelentkezőket hová írja fel, mert az elektronikusba nem megy belé. Jön a felháborodott ügyfél, én jelentkeztem, … de hová. Ellenőrizte, hogy felkerült a listára? (A számokba ne kössenek bele, én csak a program gondolat menetét ismerem)