Felhívás!

A COVID-fertőzés nem munkabaleset

A COVID-fertőzés nem munkabaleset Kovászna megye

Ha egy személy a munkahelyén koronavírussal fertőződik, a 2006/319-es törvény alapján még akkor sem minősül munkabalesetnek, ha éppen orvos, és kórházban dolgozik – fejtette ki Ördög Lajos, a Kovászna megyei munkaügyi felügyelőség vezetője lapunknak egy kedden rajtoló ellenőrzéssorozat apropóján.

Bukaresti ukázra kedden rajtolt a háromszéki öregotthonok ellenőrzése, illetve minden olyan intézményt, egységet célkeresztbe vettek az ellenőrök, amelyek a lazításokkal, könnyítésekkel „beüzemeltek”.

– Az öregotthonoknál nem biztos, hogy a belső szabályok áthágása nélkül be tudunk menni ellenőrzésekre, de mindenképpen a papírformaságokat lekérjük, ezek alkalmazását utólag is lehet vizsgálni. A vendéglők teraszainál más a helyzet, itt főképpen az alkalmazottak munkaprogramját, ennek betartását, a munkaszerződéseket ellenőrizzük – magyarázta Ördög.

A szakember idevágó faggatózásunkra kifejtette, a maszkok hordásának számonkérése nem föltétlenül az ő feladatuk.

– A maszkok konformitását ellenőrizzük, és ilyenkor munkavédelmi felszerelésként kezeljük ezeket. Viszont a törvények értelmében és a mi álláspontunk szerint is, ha valaki megbetegedik a koronavírus miatt, az nem minősül munkabalesetnek. Ez véletlenszerű – hívta fel a figyelmet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 4., 6:47
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Tehát önök szerint véletlenszerű az, ha egy Covid osztályon dolgozó alkalmazott megbetegedik. Semmi köze a megbetegedésnek az alkalmazott munkájához. Érdekes álláspont.