Felhívás!

Kiss Lázár emléke előtt tisztelegnek

Kiss Lázár emléke előtt tisztelegnek Kovászna megye

Kiss Lázár-díszterem lesz a Nagy Mózes Líceumban. Irányadó, útmutató, kultúraterjesztő tanárember nevét veszi fel a patinás intézmény első emeleti tanárija, díszterem fogja viselni a nevét.

Egy generáció nőtt fel Kiss Lázár tanár úr kezei között, a nagy múltú iskolai nevelde szerencsére nem feledi a volt pedagógusait, Bejan András igazgatónak köszönhetően az intézményben egy terem őrzi a volt pedagógus nevét.

„A volt tanári szobát alakítottuk át konferenciateremnek, ami hatvan személyt tud befogadni méltó körülmények közepette. Az elképzelés az volt, hogy az iskolaalapítás 340. évfordulója kapcsán vágjuk el a szalagot, de ezt vélhetően szeptemberre halasztjuk” – mondotta Bejan András igazgató, aki szerint hamarosan mozgatható pulpitust és hangrendszert is kialakítanak a lépcsőzetes felépítéssel rendelkező, egy sepsiszentgyörgyi cég által kivitelezett teremben. „Kiss Lázár tanár emlékét fogja őrizni a terem, szeptemberre egy emlékplakett is elkészül” – mondta az igazgató, aki szerint egy ismert képzőművész fog plakettet készíteni az alkalomra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.