Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Közel 200 új tömbházlakás épül

Közel 200 új tömbházlakás épül Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa elfogadta azt a városrendezési tervet, amellyel a Nicolae Iorga utca végén, az Olt menti gát és a csendőrség által közrezárt, jelenleg rendezetlen területet szabályozzák. A területre bölcsődét, közel 200 lakást, játszóteret, parkolókat, zöldövezetet létesítenek.

Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgy önkormányzata a 35 év alattiak számára körülbelül száz ANL-s lakást, a tanügyben és az egészségügyben dolgozók számára pedig kilencven szolgálati lakást épít a Nicolae Iorga utcában. Az ANL-s tömbházak öt és hét szintesek, míg a szolgálati lakások háromszintesek lesznek.

A szolgálati lakásokat a helyreállítási alapból finanszírozzák, amelynek az előírásai szerint kizárólag az egészségügyben és tanügyben dolgozó személyek vehetik igénybe azokat, ezzel ellentétben az ANL-s lakásokat bárki igényelheti. A lakások építése várhatóan a jövő év során elkezdődik.

A városrendezési tervben szerepel egy bekötőút építése is, ami a jövőben épülő, Brassót Bákóval összekötő autópályához csatlakozik. ennek még az autópálya megépítése előtt el kell készülnie, hogy a város különböző negyedeiből úgy lehessen elérni az autópályát, hogy ne a Kós Károly utcát és a Jókai Mór utcát terhelje a forgalom. <<

(közlemény alapján)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. október 21., 6:01
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Tudomásom szerint az a hely elég huzatos az Olt folyó közelében, enegetikailag nem hiszem a legjobb döntés. Miért nem építenek egy szintű épületeket, a 7 emeletes épületnek nagy árnyéka van, 7+3=10, 10:2=5 emelet és csak egy tervet kellene megfizetni és még lift sem kötelező.

 • User
  Dátum: 2022. október 21., 9:08
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Jó lesz a román belügyeseknek. Ez kell és kommunizmus múzeuma. Erőszakos polgármesteri tündöklés.Mi lesz a legendás Szentgyörgy poros-sáros utcáival? A polgármester a repülőt ajánlja?

 • User
  Dátum: 2022. október 21., 11:57
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A katonasagom egy reszet az uj kasszarnyaban toltottem telen es a kaszarnya Olt feloli resze biztos huvosebb 2° C – 4° C -al, megert ott telen orizgetni a kaszarnyat, de egy 20 cm szigeteles biztos sokat segit. Gondolom ha szolgalati lakasok lessznek a futes es a lakber is tamogatott lessz. Oda fa szaritott kellene telepiteni, mert megvan a termeszetes jo huzat telen-nyaron.

 • User
  Dátum: 2022. október 21., 22:04
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Múzeumok, koncertekn anl lakások! Városfejlesztésre semmi!!!
  Sokan az ingyent lesik…… miért adtak el potom pénzen lakásokat?! Nemrég arról cikkeztek, h a tanács vesz, elad….
  Akinek lakás kell spóroljon! Nehéz, de 1 nemes cél érdekében megéri! Milyen fiatal az aki ràzza a rongyot, új autóval jár, de hőbörög, h nincs lakása!!!! Kézdin olyanokat tudok, akik 1-2 lakással rendelkeznek, de anl ben laknak, mert olcsóbb! Akár majd meg is vehetik, majd továbbadják 1 kis haszonnal! A tanácsok is pártalapon a sok semmitmondó seggnyalót támogatják!!!