Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Spórolósabb kórházépület

A PNRR-n elnyert, több mint 1,4 millió eurós vissza nem térítendő finanszírozás révén teszik energiahatékonyabbá a kovásznai városi kórház épületét. A tervek között szerepel az épület szigetelése, a tető cseréje, fotovoltaikus panelek felszerelése is.

Hirdetés
Hirdetés

Gyerő József polgármester a sajtónak kifejtette, már régóta tervben van az ilyen jellegű felújítása az épületnek.
− Mikor megjelent a PNRR kiírása, megbeszéltük a helyi tanácsban, valamint egyeztettünk dr. Enea Nicolae-vel, a kórház igazgatójával, és ők a kórház nevében benyújtották a támogatási kérelmet, amit meg is nyertek – közölte.

A kórház jelenleg egy másik pályázaton is dolgozik, amely az Erzsébet utcai szülészet energiahatékonyságának növelését célozza. Az épületben nemrég még a napközi működött, a közelmúltban került vissza a kórház kezelésébe, miután a helyi tanács határozatot hozott e célból.

− A kórház vezetősége a leginkább érintett ebben, akik a dokumentációt elkészítették: az igazgatótól kezdve a menedzseren át a kórházigazgatóig, akiknek köszönöm a közreműködést! Nagyon örülök, hogy a kórház felkerült a finanszírozandó munkálatok listájára. Persze, a megvalósításig még hosszú az út, de ez már jó kezdet – hangsúlyozta az elöljáró.

A beruházások nemcsak városkép szempontjából válnak hasznára a fürdővárosnak, hanem jelentős megtakarítást is hoznak majd az energiaszámlákat illetőleg. Dr. Enea Nicolae elmondta, a beruházások méltó körülményeket teremtenek a betegek számára.

A városi kórház épületének energetikai modernizációját 1.430.616 euróval támogatja a kormány a PNRR-én keresztül, az intézmény vezetősége pedig további 2.600.000 eurós finanszírozást remél az egykori szülészet felújítására, ahol a szakambulanciák kapnak majd helyet. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük