Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közel 17 millió lejből fejlesztik a kovásznai vízhálózatot

Közel 17 millió lejből fejlesztik a kovásznai vízhálózatot Kovászna megye

Kovásznán 16,7 millió lejnyi támogatást nyert a Közüzemek Rt. az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) keretében. A beruházást 24 hónap alatt kell kivitelezni.

Hirdetés
Hirdetés

Kozsokár Attila a Közüzemek Rt. vezetője elmondta, az elsődleges céljuk a vízszolgáltatás minőségének javítása, ugyanakkor a hálózaton keletkező veszteségeket is szeretnénk csökkenteni, hiszen a vízórák előtt keletkező veszteség a céget terheli. „A beruházás keretében közel 6 km-el bővül a vízhálózat és a szennyvízhálózat, 11 pumpálóállomást telepítünk, és négy helyen helyezünk el vezetéket a 13E országút alatt. A beruházás nemcsak Kovászna városát, hanem Csomakőröst is érinti” – közölte.

A várható munkálatok a Vágóhíd, Benedek Elek, Mihai Eminescu, dr. Havadtőy Sándor, Árpád Forrás, József Attila, Kós Károly, Mathias Rex, Rigó, Mikes Kelemen, Mikszáth Kálmán, Patak, Felső Páva, 1918. December 1., Tudor Vladimirescu, Völgy, Dózsa György, Ignácz Rózsa, Alsóporond, Vajnák, Kőbánya, Tisztás, Zrínyi Miklós utcákat érinti teljességében vagy részlegesen. A kivitelezést konkrétan nem a Közüzemek Rt. végzi, hanem erre szakosodott cégek.

Gyerő József, Kovászna polgármester örvendetesnek tartja, hogy a szolgáltató foglalkozik a városlakók igényeivel. „A korszerűsítés és bővítés mindenki számára fontos, és ekkora összeg előteremtése mindenképp megterhelné a költségvetésünket. A célkitűzéseket együtt határoztuk meg a Közüzemek Rt-vel, annak figyelembevételével, hogy a lakóknak és a szolgáltatónak mi a legoptimálisabb megoldás” – tette hozzá.

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. március 22., 9:53
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Nem tudom a helyi,megyei vállalkozók milyen árakkal pályázzák majd meg a munkálatokat de sokat akar a szarka alapon,az biztos, mert mindig valami távoli moldvai,havasalföldi cég nyer akinek még úgy is megéri,hogy az embereinek szállast kell fizetnie meg enni adni is kell ! Aztán jön a fusera munka amknek a város issza szószerint a levét,eldugult ,nem müködő útcai lefolyók stb.