Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kettős könyvbemutató Kovásznán

Kettős könyvbemutató Kovásznán Kovászna megye

Május 22-én, hétfőn 18 órától a kovásznai művelődési ház Ignácz Rózsa-termében mutatják be Borcsa János kézdivásárhelyi kritikus, irodalomtörténész, könyvkiadó két legutóbbi könyvét. Az eseményen a szerző is jelen lesz, a végén dedikál.

A Világot benépesítő művek című kötet a Kriterion kiadásában jelent meg, a gyűjtemény a szerző 2016-2020 között készült irodalomtörténeti- és -kritikai tanulmányait, műelemzéseit, könyvkritikáit tartalmazza. Boér Géza Egybegyűjtött írások című kötetének az utószavát írta és a szöveggondozását, szerkesztését végezte Borcsa János.

Hirdetés
Hirdetés

Boér Géza kézdivásárhelyi költő és kritikus a rendszerváltást megelőző másfél évtizedben született alkotásainak gyűjteménye a Kriterion kiadó Romániai Magyar Írók sorozatában jelent meg 2022-ben. A közel 400 oldal terjedelmű kötet tartalmazza a szerző eddig megjelent három kötetének anyagát, kritikákat, esszéket, tanulmányokat, valamint a korai és kiadatlan verseit.

A hétfői könyvbemutatón Szabó Renáta és Moldvai Kitti, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákjai működnek közre. A kötetek a helyszínen megvásárolhatók.

Dr. Borcsa János magyartanár, kritikus, irodalomtörténész, könyvkiadó 1953-ban született Kézdivásárhelyen.  Középiskolai tanulmányait szülővárosában, az elméleti líceumban végezte. 1976-ban szerzett tanári oklevelet a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarán, s ugyanitt doktorált 2000-ben. 1990-től a Romániai Írók Szövetsége, 1994-től az Erdélyi Múzeum-Egyesület, 1996-tól a Magyar Írószövetség, 2002-től az Erdélyi Magyar Írók Ligája, 2008-tól a Magyar Tudományos Akadémia külső köztestületi tagja. Irodalomkritikai és publicisztikai tevékenységet 1974 óta folytat. Tanulmányait hazai és anyaországi irodalmi és kulturális folyóiratok közlik, ugyanakkor munkatársa volt a Kovászna megyei napilapoknak, a Megyei Tükörnek, a Háromszéknek, majd a Székely Hírmondónak.

Címlapfotó: Dr. Borcsa János (a képen áll) júliusban tölti a 70. életévét

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük