Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Díjakra esélyes háromszéki vendéglátók

Díjakra esélyes háromszéki vendéglátók Kovászna megye

Május 23-án 19 órakor a fővárosi JW Marriott Bucharest Grand Hotel egyik dísztermében tartják a Top Hotel Awards 2023 elnevezésű vendéglátó-ipari pályázat eredményhirdetését. Jó esély van arra, hogy a nyolcadik alkalommal kiírt ágazati és szakmai verseny gáláján háromszéki vendéglátó létesítmények, vállalkozások is a díjazottak között legyenek.

A vetélkedő alapszakasza 2023. február 24-től április 2-ig zajlott, a továbbjutókra április 13-tól interneten lehetett szavazni. Az április 19. és május 7. közötti időszakban a zsűri több versenykategóriában pontozta a listán szereplő vendéglátó-ipari, idegenforgalmi létesítményeket, vállalkozásokat, a 4Service elnevezésű szakértői társaság a telephelyeken a nemzetközileg elterjedt „mystery shopping” (próbavásárlás, megfigyelési, kutatási eljárás) módszerével is értékelte a jelölteket. Az igényes rostálás végén kialakult a díjazásra javasoltak végső lajstroma, Kovászna megyéből az alábbiak szerepelnek a nevesítések listáján:

Hirdetés
Hirdetés

– a Bálványos Resort (több egységgel) a 4 és 5 csillagos vendéglátói létesítmények, komplexumok számára kiírt Best Resort csoportban

– az olaszteleki Daniel Kastélyszálló (Hotel Castel Daniel) a legszebb kúria- és kastélyszállók számára kiírt  Most Beautiful Mansion/Castle elnevezésű kategóriában.

– gróf Kálnoky vendégházai (Miklósvár falu) a Guest House of the Year Traditional kategóriában, amely az év legjobb hagyományőrző vendéglátóit díjazza

– a Grand Santerra Spa, a Bálványos Resort tagjaként, a Best Hotel Spa versenycsoportban, amely  a „vízből nyert egészség” jeligének megfelelő szolgáltatásokra vonatkozik

Tavaly októberben a bálványosi Grand Santerra Spa már elnyerte a kiíró European Spa Association nagydíját az innovációs koncepció kategóriában (fotó: Bartos Lóránt – archív)

– a Fork (Bálványos Resort) és a Szikra (Isabella Boutique Hotel) a Best Culinary Experience kategóriában, amely elsősorban ínyenceknek szól, a létesítmények konyháját értékeli

– a Căprioara Spa & Wellness Resort (Kovászna város) az év legjobb wellness-szállodáit díjazó versenycsoportban.

Gróf Kálnoky Tibor miklósvári vadászkastélya (fotó: Kelemen Lehet – archív)

Címlapfotó: Gróf Kálnoky Tibor miklósvári vadászkastély

Fotó: Kocsis B. János (archív)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. május 20., 14:09
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Nagyon örülünk, hogy itt egy éjszaka egy háromszéki fizetésnek felel meg. Nem azért, mert drága, hanem mert kicsik a fizetések! A turizmus pénzt hoz a vidéknek-szólt a duma… Ok, hol a pénz? Értem. A tulajdonosra gondoltak.

 • User
  Dátum: 2023. május 20., 21:12
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Pályázat, amiből az urak zsebje megtelik,de a szegény munkás embert,akik keményen dolgoznak annyi pénzért, hogy épp élhessenek,nem fizetik meg rendesen!

  • User
   Dátum: 2023. május 21., 19:48
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Tehát ne legyen pályázat, maradjon minden a régiben? Annyi siránkozás a kisember kemény munkájáról meg hogy nem fizetik rendesen. De az a kisember mit tesz, hogy többet keressen? Tanul, képezi magát, vagy ugyanazt a 2-3 munkafázist ismeri, többet nem? Hát akkor ne is reménykedjen, hogy jobb dolga lesz. A vállalkozó tervez, gondolkodík, újít, kockáztat, ne irígykedjünk, ha meggazdagodik, mert így másoknak is munkát ad meg aztán a régió arculata is változik, szépül, turista csalogatóvá alakul. A „kisember” miért nem próbálkozik? Igaz, az iskola nem készít fel a változásra.

 • User
  Dátum: 2023. május 22., 12:18
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ez a világ végetér hamarosan! A „kisember” aki pénz nélkül van, nem tud/ nem akar lopni, még nem jelenti azt, hogy buta!!!
  Az egész buliba az állam a hibás, aki kiadta a fejős teheneit a semmiért az ügyeskedőknek!!!! Hivatalosan a lopást pályázatnak nevezik! Államosítás!!!!!!!