Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Két pályázattal készültek

A fejlesztési minisztérium által 2021–2028 között futtatott Anghel Saligny Országos Befektetési Program (PNI) keretében Torja község két pályázattal jelentkezett, amelyek összértéke meghaladja a 10 millió lejt, és mindkettő az úthálózat korszerűsítését célozza.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyik révén bálványosfürdői utakat és a torjai 4-es számú utat, a másik révén a község úthálózatát javítanák – előbbi 3.875.804, utóbbi 6.449.380 lejjel számol. Daragus Attila polgármester kifejtette: örül, hogy a község is a befektetési program előnyeit élvezheti, ám igazán elégedett akkor lesz, ha aláírják a szerződéseket.

„Két pályázatot nyújtottunk be, noha arról volt szó, hogy a községek egy, legtöbb 4,5 milliós projekttel jelentkezhetnek. Nos, mi két iratcsomót állítottunk össze és mindkettő nyert, ha így tudjuk, több projekttel is versenyzünk. Nagyon örülök, hogy lehetőség nyílt ezeknek az anyagi alapoknak a lehívására, amelyekre igen nagy szüksége van a községnek. Jelenleg az engedélyeztetések, a dokumentáció összeállításának fázisában vagyunk, amint sikerül kivitelezőt találnunk, hozzá is látunk a munkálathoz. Véleményem szerint minden elöljáró elégedett ezzel a lehetőséggel, hiszen az ilyen jellegű infrastrukturális beruházásokra településeinknek szüksége van” – jegyezte meg az elöljáró.

A Torjából, Futásfalvából és Bálványosfürdőből álló nagyközség lakossága meghaladja a 4000 főt, a 2011-es népszámláláson 98%-uk magyar etnikumúnak vallotta magát. Kovászna megye részére 1 milliárd lejt meghaladó keretet jelölt ki a kormány az Anghel Saligny-program keretében, remények szerint a szerződéseket ősztől kezdik megkötni – a konkrét összegek odaítélése függ a helyi önkormányzatok hozzáállásától, érdeklődésétől, abban az esetben kapnak pénzt, ha teljesítik az összes bürokratikus lépést, követelményt. << 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.