Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Már az éltető vizet is beszennyezzük

Már az éltető vizet is beszennyezzük Kovászna megye

Barót város lakosságának egy jelentős része a vargyasi kőbányától hozza a háztartási vizet egy aránylag rendezett forrásból, de van egy másik forrás is, ahova járnak az emberek vízért, mégpedig Felsőrákos területén – aminek környezete viszont rendezetlen.

Hirdetés
Hirdetés

Lehetne-e ezzel valamit tenni?– kérdezte a polgármestertől Pál Szilágyi Zoltán helyi képviselő a legutóbbi tanácsülés különféle problémákat tárgyaló napirendi pontja alkalmával.
– Minden ivóvízforrás fontos számunkra, de mi ott beruházást nem végezhetünk, legfeljebb környezetét rendbe tehetjük egy akció során. Esetleg beazonosítjuk, hogy kinek a területén van a forrás, és a tulajdonossal beszélünk – válaszolta Benedek Huszár János, hozzáfűzve, hogy a bibarcfalvi borvízforrásnál is próbálták rendezni a környéket, hamarosan pedig le is aszfaltozzák az utcát, ahol az található, azért, hogy az emberek civilizált környezetben tudják megközelíteni a forrást, és ezt az elképzelést a felsőrákosi kútra is kiterjesszük – hangsúlyozta.

Az emberek viszont nem minden esetben vigyáznak a források környékére, mint azt bizonyítja a mellékelt fotónk is: a minap a kisbaconi borvízforrás közelében ürítettek ki valakik halomnyi szemetet. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. augusztus 24., 9:44
  ÉRTÉKELÉS: 3

  P.M. úr ! Remélem a bibarcfalvi borvízutca leaszfaltozása nem várat magára az ön mandátuma végéig ,mintegy kampányfogásként a köv.mandátuma elnyerése érdekében !!?

  • User
   Dátum: 2022. augusztus 26., 16:07
   ÉRTÉKELÉS: -1

   A cikkben szereplő állítás téves. Nem az utca, hanem a borvízforrás előtti parkoló aszfaltozásáról van csupán szó, amely valóban megtörténik még idén. Semmiféle ígéretet nem tettem az utca leaszfaltozására mindaddig, amíg a földalatti munkélatok nem valósulnak meg, és ez természetesen a hat település minden egyes utcájára érvényes. Az utca aszfaltozására csak a szennyvízvezeték lefektetése után fog sor kerülni.

   Tisztelettel,

   Benedek-Huszár János

  • User
   Dátum: 2022. augusztus 27., 15:37
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Mivel következetesen azt képviseljük, hogy a közművek lefektetése előtt sehol sem aszfaltozunk, a bibarcfalvi borvíz utcájának leaszfaltozása sem hangozhat el ígéretként azelőtt, hogy a közművezetékek a földbe kerülnének. Ezért csak a forrás előtt kialakított parkoló aszfaltozására kerül sor, semmi másra az idén. Tisztelettel, Benedek-Huszár János