Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két ittas sofőr balesetezett Gelencén

Két ittas sofőr balesetezett Gelencén Kovászna megye

Egy személyautó és egy mezőgazdasági jármű ütközött össze Gelencén, miután utóbbi sofőrje nem jelezte irányváltási szándékát. Mint kiderült, mindkét sofőr ittasan ült volánhoz, egyikük pedig több más törvénysértést is elkövetett.

Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn délután értesítették a kézdivásárhelyi rendőrséget, hogy a Gelencén áthaladó, 121F jelzésű megyei úton baleset történt. A rendőrök megállapították, hogy egy 56 éves férfi Kézdivásárhely irányából Gelence központja felé haladva megkísérelt megelőzni egy 55 éves férfi által vezetett mezőgazdasági gépet, amely ezzel egyidőben irányjelzés nélkül próbált balra kanyarodni, és nekiütközött az előzésben levő autónak.

A két járművezetőt megszondáztatták, a személyautó sofőrje leheletében 0,56 mg/l, míg a mezőgazdasági jármű vezetőjénél 1,49 mg/l alkoholszintet mutatott ki a műszer, így kórháza kísérték őket vérvételre. Mivel előbbi fájdalmakra panaszkodott, orvosi ellátásban is részesült.

Kiderült továbbá, hogy a mezőgazdasági jármű nincs forgalomba íratva, sofőrje pedig nem rendelkezik jogosítvánnyal semmilyen típusú járműre.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés, nyilvántartásba nem vett jármű forgalomba helyezése, jogosítvány nélküli-, illetve ittas vezetés miatt indult bűnügyi eljárás.

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások