Hirdetés
Hirdetés

Kamera rögzítette, amint egy kamion elgázolt egy nőt Maksán

Kamera rögzítette, amint egy kamion elgázolt egy nőt Maksán Kovászna megye

Január 31-én kora délután egy 24 éves kamionsofőr Brassó irányából Kézdivásárhely felé tartva, Maksa területén elgázolt egy 70 éves asszonyt, aki a gyalogátjárón akart átkelni az úton.

Hirdetés
Hirdetés

A balesetet rögzítette egy biztonsági kamera, a felvételen látszik, amint az asszony az út szélén várakozik, majd egy mikrobusz elhaladása után rálép a zebrára. Amint észreveszi, hogy a másik irányból közeledik a kamion, futásnak ered, hogy átérjen az úton.

A kamion sofőrje ugyan fékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést és elsodorta az asszonyt.

Az áldozatot súlyos sérülésekkel szállították a brassói kórházba.

A rendőrség tájékoztatása szerint a gépkocsivezető nem fogyasztott alkoholt, viszont gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával eljárás indult ellene.

(Știrile Pro TV)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 5., 18:04
  ÉRTÉKELÉS: 54

  Hát persze, a kamion sofőr a hibás. Mindegy az hogy egy éti csiga IQ-val rendelkező személy, LÁTJA hogy kamion jön, de ő megy, sőt nekifut a barom, mert zebrán van igaz? És ebből kifolyólag elsőbbsége is. Logikus, nem? Mindegy hogy meg tudsz halni, te zebrán voltál. Idióta!!!

  • User
   Dátum: 2020. február 6., 16:32
   ÉRTÉKELÉS: -32

   Te vagy egy eszement idiota gyoker. A neni csak at akart menni csak gondolom senki nem allt meg. aztan probalt szerencsetlan atrohhani csak elszamolta magat. mar nem fiatal. A sofor meg mag legalabb 100m rol latta hogy ott all de baszottlasiitani. 4-5 bortont adnek neki siman tanulja meg.

  • User
   Dátum: 2020. február 7., 9:55
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Azt mondják az elsőbbség egy áthaladási jog de ha nem adják meg nem muszáj belemenni mert szentpéternek hiába mondod hogy pedig nekem volt elsőbbségem

 • User
  Dátum: 2020. február 5., 20:26
  ÉRTÉKELÉS: 36

  Daca sunteti atenti nu chiar camionul e de vina. Baba fuge in fata camionului. Dupa ce trece duba nu se asigura. Stati linistiti daca era un politist la volan scoteau cu basma curata.

  • User
   Dátum: 2020. február 7., 9:11
   ÉRTÉKELÉS: 11

   Ha az a szegény néni megáll és nem rohan neki a kamionnak nincs semmi baj de úgy tünik a felvételt látva mintha direkt ment volna neki mintha öngyilkos akart volna lenni .

 • User
  Dátum: 2020. február 5., 20:52
  ÉRTÉKELÉS: 39

  Hát akárki mit mond de a nénike a hibás, a kisbusz épp akkor haladt el, a kamionos attól egyáltalán nem láthatta a nénikét, a nénike meg egyáltalán szét sem nézet hanem beszaladt a kamion elejébe, jár soknak a szája a kamionos a hibás, na tegye akkor helyébe magát, hogy mit látott a fehér kisbusztól ami épp akkor haladt el és nénike azzal szaladt is, ha normálisan kelt volna át az úton ,kisbusztól ő sem láthatta a kamiont, de ha szét nézzen akkor ejsze csak meg lát egy 26tonnás sárga kamiont és nem történik ilyen !

  • User
   Dátum: 2020. február 6., 15:37
   ÉRTÉKELÉS: -4

   a kisbusznak már meg kellet volna állnia a videon látszik a nénike már ott volt vagy- pont akkor ért oda de a szándékét lehetett látni hogy valoszinü átt fog kellni a kis busz nem lasitott le 30 ra ami kötelezö, ha a zebrára még le sem lépö gyalogos csak ott álldogál és te nem állsz meg akkor azt már büntettik tehát gyalogátkellö helyen lasitani kell ………elöször is a kis buszt büntetném mert nem lasitott utána a kamionosnak viszavonám a jogsiját örökre és leültetni, a nénike abbol volt hibás hogy felelötlenül a zebrán átszaladot nem is nézet se balra se jobra sajnos itt mindenki hibás volt

   • User
    Dátum: 2020. február 7., 4:39
    ÉRTÉKELÉS: 9

    A nő a legnagyobb hibás, de könnyebb a kamionost hibáztatni egy kocsinak is nehéz megállni nem hogy egy kamionnak főleg úgy hogy nem is látta. A másik dolog szó szerint neki szalad a kamionnak, a zebra is egy olyan dolog hogy akkor van elsőbbségem ha meg is kapom, és nem szaladgálok észnélkül.

 • User
  Dátum: 2020. február 5., 21:46
  ÉRTÉKELÉS: 18

  Igen hat ijenkor persze es sajnos a sör a hibàs, de az tèved ki vezet. De viszonba a nènike is meg tudta volna előzni a bajt, ha fèl utnàl meg àllt vol a, sajnàlatos modon beleszaladt a veztèbe. Remèljuk hogy mi hamarabb felèbred.

 • User
  Dátum: 2020. február 5., 21:56
  ÉRTÉKELÉS: 28

  Én mindent meg értek ..de a néni is meg álhatott volna mert látta hohy mi jön a jobb oldaláról.A halálba rohant.Nem pártolom a soffört , de nem könnyű egy negyven tonnás autót meg fékezni.

  • User
   Dátum: 2020. február 6., 17:09
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Amikor a néni már látható volt, a kamion kb. 1 másfél szerelvénnyi távolságra volt az átjárótól. Ez kb. 20-25m. A fékezéstől kezdve (látszik a kabin billenése) szintén egy szerelvénnyit ment még. Ha odafigyel, lett volna esély az ő sebességéről, azzal a kamionnal is megállni még az átjáró előtt.

 • User
  Dátum: 2020. február 6., 8:48
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Fejetelen vénbanya!!!😠😠😠 Ha öngyilkos akart lenni szokjon fejest a kutba és ne másnak a szabadsagaval jatszodjek!!! Mit gondolt hogy a megrakodt kamion 5 méteren belül megáll vagy mi???

 • User
  Dátum: 2020. február 6., 10:23
  ÉRTÉKELÉS: -9

  Aki azt mondja, hogy elég ugrott, gondolja meg, hogy a néni az ellenkező oldalról indult. Az is látszik, hogy a fékezés kb. akkor kezdődik, amikor a néni már az út közepénél van. A féknyom is közel kezdődik az átjáróhoz. Sajnálom, de gyanús, hogy a sofőr nem figyelt kellőképpen.

   • User
    Dátum: 2020. február 6., 17:11
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Nem tudom. Egy hozzászólásban leírtam, hogy az esély megvolt, hogy megálljon.
    De elmondok egy másik esetet: Sepsiszentgyörgy, Olt utca. Elindulok a lámpától a központ felé, a másik oldalon állnak a pirosnál az autók, a sor pont a Benedek Elek óvodánál levő átjáróig tart. Valamiért (ösztönösen?) úgy gondoltam jobb, ha fékezek az átjáróhoz közeledve, és hát nem az utolsó pillanatban tűnt fel az átjárón már szinte az én sávomon egy anyuka a gyerekkel? Még így, hogy lassítottam is nagyot kellet fékezzek, illetve szerencsére az anyuka is tudta, hogy veszélyes, így megállt újra szétnézni. Lényeg, hogy a nagy féken és egy kis ijedtségen kívül nem lett senkinek baja. Tanulság, ezredszer, hogy mindegy mit vezetsz, oda kell figyelni és fel kell ismerni a veszélyes helyzeteket. Ezek meg fokozottan jelen vannak a településeken és az átjárók közelében.
    A kamionos ezt kell tudja, az átjárók a főutakon előre ki vannak jelezve, pont ezért hibás: nem tett meg mindent, amit lehetett, hogy elkerülje a tragédiát. Mert ez tragédia, mint a néninek, mint a sofőrnek és családjának.

 • User
  Dátum: 2020. február 6., 12:39
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Sokat lehet vitazni az eseten, de nezzuk a tenyeket:
  – a kisbusz elhalad, a szemelygepkocsi elhaladt, a neni nem nezett meg egyszer szet
  – mikor meglatta a kamiont elkezdett szaladi nem allt meg
  – a kamionos nem lassitott az atjaro elott
  – a kamionos akkor kezd el fekezni mikor a nenit mar elerte es aranylag kis tavolsagon belul meg is all
  – a kamionos a kisbusz elhaladtaval mar lathatta volna a nenit
  Mivel atjaron tortent es ha jol emlekszem a torveny azt mondja, hogy a gyalogos bebiztositja magat es utana lep az uttestre, a vezeto pedig lasit az atjaronal.
  A rendoroknek nehez dolguk lesz…

  • User
   Dátum: 2020. február 6., 13:20
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Szinte igaz, kivéve azt a részt, hogy csak akkor léphetsz le a gyalogátkelőre, ha meggyőződtél, hogy nem közeledik autó. Bár a túlélésed miatt ezt javasolt, ilyen kitétel nincs a törvényben. Ezt sokan félreértelmezik, de volt rá hivatalos válasz: a gyalogosnak az elsőbbsége van, HA pedig NINCS átjáró, akkor az útkereszteződésben átmehet, MIUTÁN megbizonyosodott, hogy nem jön semmi.
   Magyarán, ha elütsz valakit az átjárón, akkor hibás vagy, ugyanis az átjárót megfelelő sebességgel és körültekintéssel kell megközelíteni. Ez azt jelenti, hogy ha gyalogos lehet a közelben (vagy nem látod be az átjárót) településen belül 30, azon kívül 50-el mehetsz ott. Na, ez a kamion nem 30-al ment, de lehet nem is 50-el.

   UI: A kamion és egyéb sofőrök elvileg tanulták a törvényt, az idősek, gyerekek pedig nem, így még inkább az előbbi kéne megtegyen mindent, hogy ne legyenek balesetek.

 • User
  Dátum: 2020. február 6., 13:00
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Most komolyan, miért a kamionos a hibás? Értem én, hogy átjáró meg minden, de könyörgöm azon a kis távon, hogy látta volna a mikrobusztól a nőt a kamionos? Ahogy el haladt a mikrobusz már egyből az út közepén van a nő és ekkoracska távon nem könnyű megállni egy kamionnak.

  • User
   Dátum: 2020. február 6., 17:18
   ÉRTÉKELÉS: 0

   A kamionos azèrt hibàs, hogy làtszik a videon is, hogy nem 50kèvel megy hanem jòval többel, a törvényt nem tartotta be…sajnos olyan vilàgot èlünk, hogy mindenki rohan, siet, ès előbb vagy ùtobb, mindenki a saját vesztère m… Lassan járj tovább èlsz, règi közmondàs de aktuàlis lenne a ma vilàgàban is.

 • User
  Dátum: 2020. február 6., 18:32
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Mindkettő hibás

  A KRESZ szerint a sofőrnek lassítani kellene, hiszen átkelő hely következik.

  Az asszony nem néz sehová, hanem belerohan.

  Nem szándékos a gázolás…

 • User
  Dátum: 2020. február 6., 19:47
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Ha logikusan nezuk a balesetet it mindeten hibasak a zebran nem szabad szaladni meg a kamionos tul sebesege volt … de ha let volna egy kis tob tapasztalata a 24 eves kamion sofornek lehuzhatot volna az utrol inkab a sanc mind egy gazolas szerintem,de ijenkor konyu beszelni a baj sajnos megtortent.

 • User
  Dátum: 2020. február 6., 21:44
  ÉRTÉKELÉS: 4

  CAPITOLUL V
  Reguli de circulaţie
  SECŢIUNEA a 3-a
  Reguli pentru circulaţia vehiculelor
  Art. 123

  A járművezető a következő helyzetekben köteles vezetni 30 km / h-i sebességgel vagy 50 km / h-i sebességgel a helységen kívül:

  h) a jelzőtáblákkal és jelölésekkel ellátott gyalogátkelőhelyeken, amikor a közúti oldalnak legfeljebb egy sávja van, és a járdán lévő gyalogosoknak, az autópálya közvetlen közelében, átkelni szándékoznak;

 • User
  Dátum: 2020. február 6., 22:26
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A törvény szépen leirja. A gyalog átjáró előtt le kell lassítani ha van gyalogos ha nincs. A kamionos egyáltalán nem lassított és a fék nyomok bol látszik hogy sebessége volt. Ennyi AZ átjáron a gyalogosoké az elsőbbség. Csak sajnos sofőrök teszünk rá. Az ilyen esetekből lehet tanulni

 • User
  Dátum: 2020. február 7., 11:53
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A
  Kerdes az menyi volt a kamion sebesege mert azt tudjuk menyivel lehet megkozeliiteni a gyalogos atkelohelyet majd ahatosag kivzsgalja csak adig talalgatni lehet gyogyulast kivanok a holgynek

 • User
  Dátum: 2020. február 7., 11:07
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Éppen elment a furgon, amikor a nő lelépett. Vagyis takarás ól, féktávolságon bőven belül lépett le. Utána meg rohan a hülyéje! Akkor tudott volna szerencsétlen kamionos megállni, ha tolja a kamiont! Még ilyen idióta nőt nem láttam.

 • User
  Dátum: 2020. február 7., 12:41
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Már a személy autónak és a kisbusznak is meg kellet volna állni mert a néni jelezte a szándékát csak sokan szarnak rá mert gyalogos!!!

 • User
  Dátum: 2020. február 7., 13:21
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A sok hülye azt hiszi a zebràn nem mükõdik a fizika!
  Szegèny sofőrt sajnàlom.Arra nem szàmithatott hogy egy idióta szabàlyosan elè ugrik!😤😤😤😤😤

 • User
  Dátum: 2020. február 7., 17:39
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Én már nem érem meg, hogy valaki rákiabáljon a fecsegő csürhére, ha valamit nem tud tisztán érdemes forrásból, akkor annak hírét ne keltse. 1 a gyalogos elsősége kijelült átkelőn adott alapvető jog (eddig érthető), kivétel (ezeket már senki nem olvassa, hallottam olyan elhasalt sofőriskolásról, aki csak az ellene való nyomás miatt sem nyugszik) mikor a gyalogjáró egy főútről mellékútra térő jármővet tart fenn, vagy körforgalomban haladó jármúvet keresztez, vagy, ha előtte nem láthatott balra és jobbra zavartalan, mégis elindul, vagy ha alló jármű mögül lép ki a közlekedési sávra.

 • User
  Dátum: 2020. február 7., 18:45
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Az Olt utca és Balan sugárút lámpáit nem ismered. Délkelőtt a strand felől rendszerint egy kocsit, ha beenged a sugárőtra. S sugárton ls a gyalogátkelőn viszont két – három hullámban is egymásnak feszülnek, az öntömjénező klubtalan versenyzők….

 • User
  Dátum: 2020. február 8., 16:18
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Pedig eredetileg a vén meg az öreg bölcs ,tapasztalt embert jelentett ,lásd az öregek vagy a vének tanácsa areioszpagosz az ókori Athenban ,Szenátus az ókori Rómaban,a rézbőrű indiánoknál stb.Azután elfajult rossz értelmet kapott .

 • User
  Dátum: 2020. február 10., 11:23
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Érdekes, hogy itt sok ember a néni elsőbbségi jogát nézi. Viszont ebből az esetből világosan kiderül, hogy vannak esetek, amikor a jog becsap. Mert mindenkinek joga van figyelmetlennek lenni, de nem célszerű. Mikor valaki a jogát igyekszik érvényesíteni, jobb ha előbb meggyőződik, hogy veszélytelenül megteheti.
  Kedves hozzászólók, ön inkább mit tanítana meg a gyerekének?
  1. Nézz szét alaposan mielőtt átkelsz, győződj meg, hogy biztonságosan megteheted!
  2. Gyermekem, az átjárón elsőbbséged van, mindenki köteles neked megállni, te csak az útra festett csíkokra figyelj! Ha elütnek, semmi baj, majd jól bezárják a hülye gázolót!
  Mert ennek az esetnek ezen “dilemma” kezelése tud lenni az üzenete, semmiképp a nagy KRESZ-tudás! Itt már a KRESZ-nek csak annyi értelme van, hogy maximum meg lehet állapítani, hogy ki hibázott. Segít ez már a néninek?