Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jótékonysági akció

Jótékonysági akció Kovászna megye

Jótékonysági akciót szervezett az Ifjúsági Klub Újfaluért (IKÚ) Egyesület húsvét alkalmából. A mikóújfalusi fiatalok nagycsütörtökön ezer tojást festettek pirosra azzal a szándékkal, hogy felajánlják különböző egyesületeknek és intézményeknek.

Hirdetés
Hirdetés

Ezeket közösen megfőzték, és hagyományos módszerrel megfestették, illetve levelekkel is díszítették. Ugyancsak nagycsütörtökön a tojásokat ki is osztották a mikóújfalusi Törpike Óvoda kisgyerekeinek, illetve a helyi Fejér Ákos Általános Iskola tanulóinak. Összesen több mint 300 darab tojást ajándékoztak a helyi tanintézményeknek az egyesület tagjai.

Nagyszombaton a fiatalok a megye különböző helyeire látogattak el, ahová újabb adagokat szállítottak előzetes egyeztetés alapján. Tusnádfürdőn a Szent László Gyermekotthon számára 60 tojást ajánlottak fel, a vargyasi Gondviselés Segélyszervezet munkatársai 360 darabot vettek át. A sepsiszentgyörgyi Szent Borbála Öregek Otthonának 120 tojást adományoztak, a kézdiszentléleki Szent Klára Öregotthon munkatársai közel százat vettek át, nem utolsó sorban pedig a Lemhényi Öregek Otthonához is sikerült 60 piros tojást eljuttatniuk. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük