Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Járműveik nélkül maradhatnak a tilosban parkolók Sepsiszentgyörgyön

Járműveik nélkül maradhatnak a tilosban parkolók Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség a napokban megkezdte a közterületen elhagyott személygépkocsik elszállítását. Egyelőre négy parkolóhelyet szabadítottak fel.

Hirdetés
Hirdetés

Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség igazgatójának megfogalmazása szerint folyamatos munkáról van szó, mert mindig megjelenik egy újabb és újabb jármű, amely eleget tesz az elhagyottnak nyilvánítás kritériumainak: nincs biztosítása, le van járva a műszaki vizsgája, illetve szemmel láthatóan nem mozdították meg jó ideje. „Sok esetben kapunk bejelentést elhagyott autókról, azonban az is gyakran előfordul, hogy ezek nem közterületen parkolnak, magánterületen pedig nem tisztünk intézkedni.” – tette hozzá.

A helyi rendőrség közlekedési osztálya kilenc autót irányzott elő elszállításra, ezekből az egyiket a tulajdonosa elvitte a közterületről, négyet a városi kertészethez szállítottak – ezekért tulajdonosaik még jelentkezhetnek, hogy visszaváltsák, ellenkező esetben a város ócskavasként értékesíti. A fennmaradó négy jármű elszállítása április folyamán esedékes.

Nyomatékosan felhívják a figyelmet arra is, hogy a használaton kívüli autókat nem elég egy másik helyre költöztetni, hiszen, ha közterületen maradnak, akkor nem szűnik meg az eljárás. Az erre vonatkozó helyitanács-határozat célja, hogy a parkolóhelyeket valóban parkolónak használják, nem pedig roncsok őrzésére

Az elhagyott autókat a 0739 886 992-es WhatsApp-számon, illetve a 080 080 0767-es zöldszámon lehet jelenteni.

Fotó: Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. március 31., 11:10
  ÉRTÉKELÉS: 0

  szoval aki eleg draga autot tud venni es tobb autoja is van amelyeket mondjuk kethetente vagy havonta hasznal azok nyugodtan tarthassak hogy foglaljak mas elol a parkolohelyet. megint megszivja a szegeny popor. mikorra vezetik be akinek van terulete az kotelezoen bent tartsa es ne a kapu elott az autoit? vagy lakoovezetben legalabb csak az egyik altala valasztott autojaval parkolhasson. a tobb autora a masodiktol mar tobb kene legyen az ado parkolasi dij hatvanyozottan minel tobb a kocsid. az sem helyes hogy az autobellerek fogaljak a fohelyeket. ha csoro kocsid van elszalitsak es meg is buntetnek ezert. hat hol elunk???!

 • User
  Dátum: 2024. április 1., 15:26
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Sántít a cím! Nem a tilosban parkolókat viszik el,hanem a szabályosan parkoló,de ilyen-olyan kritériumok szerint roncsnak nevezetteket.

 • User
  Dátum: 2024. április 2., 11:02
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nem megmondta az alpolgármester hogy az cél hogy ne legyen egyetlen ingyenes parkoló sem a város területén? Nem láttam egyetlen felháborodott kommentálót sem. Következik hamarosan hogy a levegőért is fizetni fogunk.