Hirdetés
Hirdetés

Ismét megbírságolták

Ismét megbírságolták Kovászna megye

Egy múlt heti lakossági bejelentés alapján végzett ellenőrzést a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség Előpatakon: több mint 15 köbméter hulladékot találtak szétszórva a településen. A helytelen hulladékkezelés miatt kirótt bírság az előpataki önkormányzat büdzséjét terheli.

A 15 m³-t meghaladó mennyiségű vegyes szemetet (kartont, műanyagot és háztartási hulladékot) a község több pontján leürítve találták, a büntetés 15.000 lej, továbbá a községvezetés köteles megtisztítani az érintett területeket.

Hirdetés
Hirdetés

– Múlt héten kaptuk a bejelentést, tavaly már többször büntettük a községet, a gond nem új keletű. Az út mentén dobálják szét a hulladékot, illetve Árapatak patakába. Hiába takarítanak évente többször is, a szeméthalmok „újratermelődnek”. Az egyik részen 4, a másikon 6, az út mentén további 3 m³ szemét volt leürítve, összesen mintegy 15–20 m³ közötti mennyiséget jegyeztek munkatársaink – részletezte Lucian Cândea, a környezetvédelmi őrség vezetője.

Az ellenőrzéseket az elkövetkezőkben is folytatják, és noha ezúttal nem a maximálisan kiszabható büntetést rótták ki, jó tudni, hogy az elérheti a 100.000 lejt is.

Cândea elmondta azt is: úgy véli, a romák hordják az említett részekre a szemetet, esetleg Brassó megyeiek is, hiszen minden alkalommal meglehetősen nagy mennyiségű hulladékról van szó. Az önkormányzatnak kellene megfékeznie ezt a gyakorlatot, a rendőrség bevonásával, de „meghaladja őket a helyzet”. Hozzátette még: Előpatakon ki van helyezve szemétgyűjtő konténer, amelynek elszállítási költségeit az önkormányzat állja. Ilyen körülmények között érthetetlen, hogyan gyűl mégis az út mellett, patakmederben ilyen óriási mennyiségű hulladék.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások