Felhívás!

Ismét felfedeznénk a világot

Ismét felfedeznénk a világot Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi idegenforgalmi irodák képviselői szerint a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások feloldásával párhuzamosan egyre nő a háromszékiek utazási kedve. Habár a tavalyi év folyamán még mindig sokan csak a hazai turistalátványosságokat keresték, akadtak olyanok is, akik az Indiai-óceán csillagának számító Mauritiusra utaztak.

Azok közül, akik szabadságukat külföldön töltötték, a legtöbben Bulgáriába, Egyiptomba, Görögországba vagy Törökországba látogattak el. A hideg időszak beköszöntével egyre keresettebbekké váltak az olyan napsütötte úti célok, mint például Mexikó, Dominikai Köztársaság, Sri Lanka vagy a Maldív-szigetek. Kádár Attila, a Treff Travel utazási iroda ügyvezetője szerint most már elérhető áron utazhatunk ezekbe az egzotikusnak számító országokba is, hiszen többségüket közvetlen repülőjárat köti össze Romániával, aminek köszönhetően jelentősen csökkentek az utazási költségek, és nem utolsó sorban az utazás időtartama.

A koronavírus-járványra visszavezethető utazási korlátozások és a vakációs jegyek felhasználásának lehetősége sok háromszékit belföldi célállomások választására késztetett. A legnépszerűbb tengerparti üdülőtelepnek Eforie, Neptun, Saturn és Venus bizonyult. Sokan hegyi településeken, illetve a Duna-deltában található halászfalvakban töltötték szabadnapjaikat. A gyógyfürdők iránt érdeklődők a legtöbb esetben Szovátán vagy Fé­lixfürdőn foglaltak szállást, ugyanakkor kelendőek voltak például a Máramaros vidékét bemutató szervezett kirándulások is.

Annak ellenére, hogy bevételük nem közelítette meg a koronavírus-járvány előtti értékeket, a helyi turisztikai irodák képviselői mégis jó évként tekintenek vissza 2021-re, az idei kilátásokat pedig még jobbnak ítélik. Meglátásuk szerint a 2022-es bevételek meg fogják haladni a 2018-ban elért eredményeket. 

Gocz Tibor

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.