Felhívás!

Digitalizálják a kórházat

Digitalizálják a kórházat Kovászna megye

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház digitalizálása a legfőbb cél 2022-ben, így korszerű eszközöket és programokat vásárolnak – mondta András Nagy Róbert menedzser.

A kórház legfőbb tervei között a digitalizáció szerepel. Pályázat révén olyan informatikai rendszert építenének ki, amely által segítik a betegek ágya mellett dolgozó orvosokat és nővéreket, de a családorvosok is hozzáférnének a kórházban kezelt betegek adataihoz, így gyorsabban tudnák kiértékelni azt, és kezelést beállítani a pácienseknek.

A megyei kórház igazgatója elmondta: egy 2 millió eurós uniós pályázat révén vásárolnak és szerveznek hálózatba korszerű számítógépeket és programokat a működéshez, illetve olyan mobil eszközökkel látják el az orvosokat, amelyek segítenek abban, hogy ne kelljen a legközelebbi számítógéphez menni a leolvasás miatt, hanem a betegágy mellett is lehívhassanak adatokat, eredményeket. Hozzátette, ez a folyamat idén elkezdődik, sőt, az új tüdőkórházat már úgy tervezik, hogy kivitelezhető legyen az adatátvitel. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.