Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A vidék fejlődéséért

Kovászna Megye Tanácsa 32,9 millió lejt osztott szét a helyi önkormányzatoknak, az összegeket a közigazgatási egységek beruházásokra és működési költségekre egyaránt fordíthatják. A megyei önkormányzat tegnap tartotta idei első tanácsülését.

„Évről évre több pénzzel támogatjuk a vidék fejlődését. Az a célunk, hogy vonzóbbá, élhetőbbé tegyük falvainkat, ezt szolgálják a helyi fejlesztések, ennek ösztönzésére adtunk most pénzt. A helyi önkormányzatokkal egyeztetve döntöttünk a pénzelosztásról, a legfontosabb szempont nyilván a fejlesztések, helyi beruházások ösztönzése volt” – emelte ki Tamás Sándor megyetanácselnök.

Sepsiszentgyörgy megyeszékhelyként 14 millió lejt kap, Kézdivásárhely 5, Barót 1,5 millió lejben részesül, az összegeket hangsúlyosan a városi kórházak működtetésére szánják. Kovászna városa a Kommandó felé vezető út fenntartására 1,5 millió lejt kap, Bodzaforduló 830 ezer lejben részesül vízhálózatának bővítésére, korszerűsítésére.

A községek esetében az volt a cél, hogy minimum 150 ezer lejt kapjon minden közigazgatási egység, ahol vannak folyamatban levő kormányzati és/vagy uniós pályázatok. Az 5 ezer lakos feletti községek
– Bardoc, Előpatak, Gelence és Zágon – minimum 300 ezer lejnek örülhetnek, több település esetében – Bereck, Esztelnek, Gelence, Kézdialmás, Kézdiszentlélek, Lemhény, Zágon – a folyamatban levő egyházi munkálatokra adtak plusz támogatást.

Kovászna Megye Tanácsa a 2022-es évre becsült jövedelem­adóból visszaosztott összegek hat százalékát, 32.994.000 lejt a helyi önkormányzatoknak oszt szét. Tavaly ez az összeg 27.134.000 lejt tett ki. <<
(KVMT-sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük