Hirdetés
Hirdetés

Hóeltakarításra készen

A sepsiszentgyörgyi TEGA Rt. köztisztasági vállalat már beszerezte a hóeltakarításhoz szükséges fogyóanyagot, a járműveket viszont még nem állítják át téli üzemmódra, hiszen addig még számos egyéb feladatot látnak el.

Máthé László, a TEGA Rt. vezetője elmondta: a tél kissé megkésve érkezik Háromszékre, míg a korábbi esztendőkben novemberben már havat takarítottak az alkalmazottaik, addig az elmúlt pár évben főként február–márciusban akadt dolguk.

Hirdetés
Hirdetés

– A hó eltakarításához szükséges fogyóanyagokat beszereztük. A folyékony kalcium-kloridból 100 tonnát tudunk egyszerre tárolni, így egyelőre ennyit vásároltunk, de a gyárból folyamatos az utánpótlás, ha szükséges – részletezte Máthé.

– Továbbá 300 tonna só már födél alá került, ezt kiegészítettük 200 tonna homokkal, amit az udvaron ürítettünk le. A gépeket előkészítettük ugyan, de még nem álltunk át teljesen téli üzemmódba, hiszen ugyanezekkel az autókkal szállítjuk a konténereket is, de az időjárás-előrejelzések függvényében fél nap alatt át tudjuk alakítani.

A jeges járdák eltakarítását idén is a helyi rendőrség ellenőrzi, felügyeli majd. Máthé ennek kapcsán rámutatott, a megyeszékhelyen már több mint öt cég foglalkozik a tömbházak körüli zöldövezetek karbantartásával, így ha el nem takarított, havas járdát látnak a polgárok, ne egyből a TEGA-t szidják, hiszen előfordulhat, hogy más nem végezte el a munkát. Kifejtette, ahol érvényes szerződés van, ott a cégekre hárul a hóeltakarítás feladata, bírságolás esetén pedig a lakótársulások felelősségre vonhatják a mulasztókat, függetlenül attól, hogy éppen a TEGA-ról van-e szó vagy más cégről. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások