Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szigorúak a feltételek

Szigorúak a feltételek Kovászna megye

Ismét engedélyezik a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a súlyos állapotban lévő koronavírusos betegek látogatását családtagok számára, kérés benyújtásával, illetve szakorvos jóváhagyásával. A látogatásnak szigorú feltételei vannak – közölte a kórház vezetősége.

A látogatás munkanapokon 13:30 és 15 óra között lehetséges, egy beteghez egy hozzátartozó mehet be, legtöbb 15 percig. A maszkviselés a teljes bent tartózkodás alatt kötelező, illetve be kell tartani a járványügyi előírásokat és a kórházi személyzet utasításait.

Hirdetés
Hirdetés

Nagyon fontos továbbá, hogy a látogató nem érhet hozzá a beteghez, nem szabad bevinnie személyes tárgyakat a kórterembe, illetve elvennie sem szabad semmit a betegtől. A kórház munkatársai azt javasolják, hogy olyan személy látogassa meg ezeket a betegeket, aki nem tartozik egészségügyi szempontból veszélyeztetett kategóriába, tehát idősek, valamilyen krónikus betegségben szenvedők, cukorbetegek, szív- és érrendszeri problémákkal élők, anyagcsere-, tüdő-, hematológiai, autoimmun- vagy elhízásos betegségekben szenvedők lehetőleg ne.

Javasolják azt is, hogy a látogatóknál legyen tartalék ruházat, amelyet a védőruha alatt tudnak viselni. Ezért megkérik a látogatókat, hogy megfelelő öltözetben menjenek, könnyű és kényelmes ruházatban, a hölgyek pedig ne viseljenek miniruhát vagy -szoknyát, illetve magas sarkú cipőt. A látogatási kérelmeket a programarivizite@spitfog.ro e-mail-címen fogadják. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük