Felhívás!

Hihetetlen: drágul a víz!

Hihetetlen: drágul a víz! Kovászna megye

Tegnap jelent meg a Weradio portálján a hír, miszerint Kozsokár Attila, a regionális szolgáltató igazgatója az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, kénytelenek növelni az ivóvíz- és csatornahasználat díjszabását az infláció, a béremelkedés és az energia díjszabásának növekedése végett.

A bejelentés szerint az ivóvíz árát 9,8, míg a csatornahasználatét 5 százalékkal igazítják ki, ennyi hagyott jóvá az a központi hatóság, amely illetékes ebben dönteni. Kozsokár jelezte, az új díjszabás az év vége tájékán léphet érvénybe (a helyi hatóságoknak is rá kell bólintaniuk), tehát amolyan „karácsonyi ajándék” lesz részükről a fogyasztók számára. Jó tudni, hogy a szolgáltató 12 százalékos emelést kért mindkét esetben, viszont a bukaresti hatóság kevesebbet hagyott jóvá. Az igazgató azzal „védekezett”, hogy még az emelés után is Háromszéken a legkisebb a díjszabás országos viszonylatban. Kozsokár szerint az energia ára 18 százalékkal kerül többe, mint egy évvel korábban, és a minimálbér emelése is befolyásoló tényezőnek bizonyult, ugyanakkor 7 százalékkal fizetnek többet az ülepítőkből származó iszap semlegesítéséért. Az áremelés 11 település 100 ezer lakóját érinti, az ivóvíz ára 3,9 lejre emelkedik, míg a csatornahasználat díjszabása 2,87 lej lesz (mindkettő áfa nélkül). Arról nem szól a fáma, hogy a szolgáltató bár egy bocsánatkérés erejéig megnyilvánult volna azért, hogy Kézdivásárhelyen zsinórban két napja csőtörés miatt szenvednek a lakók.

 

Pótérettségi

Ma országszerte románból szóbeliznek az őszi pótérettségire jelentkezők, holnap pedig anyanyelvből. Augusztus 30-án és szeptember 2-án digitális kompetenciafelmérés lesz, majd 2-án és 3-án idegen nyelvből vizsgázhatnak.

A sepsiszentgyörgyi Berde Áron-iskolaközpontban folyó őszi érettségi eddig incidensek nélkül zajlott. Előzetes eredmények szeptember 3-án délben várhatók, délután fogadják a fellebbezéseket, végleges eredményeket 7-re ígér az illetékes minisztérium.

 

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. augusztus 28., 8:33
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Hozza szolni nem sokat lehet. Aki el olvassa a cikket es a reakcioja az hogy felhaborodik, felfordul a gyomra, azoknak a kovetkezoket tudom ajanlani. Csoportosan bepereljuk a vizszolgaltatot. Aki benne van (szimpla polgartol egesszen az ugyvedekig) a kovetekzo email cimre varom a jelentkezeset: perelesgospcom@gmail.com. Mindenki hozza jarul a koltsegekkel, tapasztalataval, (viz minoseg laboratoriumi ellenorzese, jogi tapasztalat, szerzodes elemzese, perkoltsegek stb stb).

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 28., 11:31
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ozsdolán még szenyviztartály szolgáltatás sincs aki a szenygödört kitudná szippantani télen belefagy a viz.. , ha tudtam volna Kézdivásáhelyen maradtam volna a gyermekeimel.. hálás köszönet Brandus Szilveszternek.

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 28., 16:24
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Ez már a pofátlanság netovábbja. Mi az, hogy drágitani, csökkenteni kellene az árát ennek a mosléknak ami a csapból folyik, arról nem szólva, hogy kártéritést kellene fizessenek a sok megrongálódott háztartási gépért, tönkrement ruháért, a gyakori vizszolgáltatás kiesés okozta bosszúságról nem is beszélve. Ennyire félkegyelműknek azért ne nézzenek se megyevezetés se a városvezetés, inkább kérdezzék meg a lakosságot, hogy mennyire elégedettek ezzel a szolgáltatással vagy csak akkor tudnak szóba állni az emberekkel amikor közelednek a választások.

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 28., 22:57
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A régi szlógen szerint, a nyers kőolaj hordó árának változása miatt, múlt hétfőtől az esővíz hordó ára is változik. A másik ok az, hogy értő emberek kitalálták, hogy a hegyeken megejtett figyelmes erdőgondozás miatt gátat kell építeniük, jelen esetben a vizek igen gyorsan lefolynak a kopaczságokról a lapályra.

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 29., 7:14
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Kozsokar úrnak tiszta üzlet a VIZ mert készen jön és különösen nem kell megizzadnia a cég életbe tartásáért.Mindezek ellenére biztosan a nyereségesség határának felsrofolása lebeg a szemük előtt.

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 29., 9:31
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Megjegyzém,hogy a Kézdivásárhelyi Közüzemek Rt. közügyeket intéző intézményénél minden csak papiron történik , állitásom igazolja,hogy ha valaki bejelentést tesz ( kéréssel papiron ahogy jelezte egy ottani alkalmazott , hogy igy kell eljárni) – mégsem történik meg a promléma megoldása , kiküldenek két alkalmazottjukat egy lapáttal , hogy oldják meg egy eldugult esőviz csatorna kitakaritását – kérdezem hol van ilyen esetben a megbizottjuk ( a munkabrigád felelős vezetője ) csücsül az irodájában vagy intézi saját érdekeit érintő dolgait — ez a valóságot tükröző igazi tényállás !!! – rosszul fejeztem ki magam nem állitás , megtörtént eset a jelenben .

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 29., 23:38
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Arról, hogy Uzonban rendszeresen nincs hozama és nyomása a szabadeséssel szolgáltatott víznek, nem is akarnak tudomást szerezni és tenni sem, de azért ugyanaz az ára a viznek mint Szentgyorgyön ! Nem érdekli sem a polgármestert sem a hivatalt, hogy miért fizettetnek a lakossággal egy olyan szolgáltatásért ami nem kielégítő és nem szabványos, Persze, nem tették meg a szükséges beruházásokat: tartályok, nyomást növelő pompák stb. Csak a pénzünk kell!!!

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 5., 10:51
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Ha jól számoltam akkor ezután 1 köbméter ivóvíz ára 7,768 RON lessz.
  1 köbméter víz 1000 liter, ez kb. 100 veder, mert egy átlagos veder 10 litres, tehát 1 köbméter vízet ha vederben cipelnénk fel a tömbházban, akkor 200 teli vedret jelent ( 100 fel és 100 le), akkor kérdem én valoban drága az ivóvíz? mig egy doboz cigaretta 16 RON naponta és az nem drága vagy legalább én nem láttam még ennyi hozászolást a cigaretta drágulásakor.

  • User
   Dátum: 2019. szeptember 5., 16:10
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Az elobbi hozzaszolas nem valami nepszeru, de azert en fizetnek 7.80 lejt, hogy valaki kihuzza a kutbol es felhozzon nekem 1 kobmeter kutvizet a 3-ik emeletre. Jo kis torna lenne reggel 5 orakor, mert en akkor buvok ki az agybol.