Felhívás!

Még nem vetették be a drogtesztelőt

Még nem vetették be a drogtesztelőt Kovászna megye

Mint arról már beszámoltunk, megyénkbe több hete érkeztek meg azok az eszközök, amelyekkel a forgalmi rendőrök a közutakon egyszerű ellenőrzésre leállított járművek gyanús, sejthetően drogot fogyasztó sofőrjeit nyomban, a helyszínen lebuktathatják. Arra voltunk kíváncsiak, nálunk bevetették-e a szerkezeteket.

Országos szinten már több megyéből érkeztek jelzések, a médiában arról számoltak be az illetékesek, hogy máris sikerrel használták a tesztelő kütyüket, ezeknek köszönhetően már le is buktattak drogokat használó, majd kormány mögé üllő sofőröket. Lapunk érdeklődésére a Kovászna megyei rendőrség írásban tudatta szerkesztőségünkkel, hogy egyelőre – augusztus 22-ig – még nem vetették be terepen a drogtesztelőt.

Kiderült, összesen két ilyen, Drugtest nevű szerkezettel gyarapodott a háromszéki rendőrség eszközállománya, ezeket a forgalmi rendőrség székhelyén tartják, és specifikus akciók során viszik terepre. Emellett a forgalomban ellenőrzéseket végző, a sofőrökön drogfogyasztásra utaló jeleket észlelő egyenruhás kérésére könnyen a helyszínre tudják szállítani.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.