Felhívás!

Nők is jelentkezhetnek a tűzoltóiskolába

Nők is jelentkezhetnek a tűzoltóiskolába Kovászna megye

Idéntől háromszéki hölgyeket is toboroznának a Prahova megyei Pavel Zăgănescu Tűzoltó és Polgárvédelmi Altiszti Iskolába. A Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség felhívásában kiemelték, nincs különbség nő és férfi között, ha életmentésről van szó.

Idéntől „olyan fiatal hölgyek jelentkezését várjuk a 2020-as tanévre, akik szép karriert szeretnének befutni tűzoltóként, akik lerombolnák az előítéleteket, és tudják, hogy nincs különbség férfi és nő között, amikor a legfőbb cél az életmentés” – bíztatják a jelentkezőket az egyenruhások. Lapunk érdeklődésére kiderült, jelenleg Háromszéken öt hölgy ténykedik hivatásos tűzoltó-alakulatoknál, és terepen, vészhelyzetben a férfiakkal váll a váll mellett oltják a tüzet, netán rohammentővel mentenek életet a többnyire „férfiak világaként” emlegetett szakmában.

Első fázisban a jelentkezési űrlapot, kérést a háromszéki tűzoltóság székhelyén kell leadni november 15-ig. Alapfeltétel, hogy a jelentkezők nemtől függetlenül 18-27 évesek legyenek, érettségi diplomával rendelkezzenek, illetve a megfelelő fizikai rátermettség, testi-szellemi egészség mellett ne legyenek büntetett előéletűek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.