Felhívás!

A gyom egy részét lekaszálták

A gyom egy részét lekaszálták Kovászna megye

Mint az a Barót és Bibarcfalva között (a 122-es jelzésű megyei úton), valamint a baróti terelőúton (bányaúton) készített fotóinkból is kiderül, a közutak kezelője végre elkezdte az útszéli növényzet letakarítását, kaszálását.

Bő méteres szakaszon ugyan most már tiszta az út széle, de az általános kinézeten ez a kaszálás, rendezés nem sokat javított, hiszen a sáncban, a földszéleken továbbra is ott a sok gyomnövény. Hogy ezeket kinek kéne lekaszálnia, az talány, elképzelhetően a megyei útnak nekifutó földek tulajdonosait érintené ez a kötelesség, ám a valóság, mint sok más esetben is Romániában, egy kicsit csavarosabb, zavarosabb, hogy aztán végül a sok bába között, ahogy az lenni szokott, elvesszen a lényeg.

Váncza Tibortól, a Kovászna Út és Híd Rt. részlegvezetőjétől megtudtuk, a köztulajdon és magántulajdon közötti határ az utak szélén esetenként változik, a kataszteri térképeken lehetne tisztázni a választóvonalat – nyilván abban az esetben, ha valakinek ez érdekében állna. Feltételezhetően azonban a gazdák nem fognak tolongani azért, hogy nyakukba vegyék a gyomos útszélével való vesződést, annak tisztántartását, így mindenki elégedett azzal, ami van, ahogy van. (bf)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 28., 10:47
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Egy ilyen gaztalanítás nagyon ráférne a Maksát a cófalvi letérővel összekötő útra is, itt ugyanis a gaz akkorára nőtt hogy már-már helyenként az útjelző táblákat sem lehet látni. Kár mert mostmár jóminőségű aszfalton közlekedhetünk de az óriásra nőtt gaz ronditja az útat. Nem hiszem hogy télire hófogó kerítésnek szánták az utászok.