Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Híd alá költözött a kilakoltatott család, de elzavarták

Híd alá költözött a kilakoltatott család, de elzavarták Kovászna megye

Szokatlan megoldást választott egy sepsiszentgyörgyi házaspár, miután kilakoltatták őket az Oltmező utcai szociális tömbházak egyikéből: kulipintyót húztak fel a Debren-patakon átívelő híd alá. Pár hetet ott töltöttek, ám szerdán a hatóságok felszámolták hajlékukat.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség lakossági bejelentés nyomán intézkedett. Vezetőjük, Hadnagy István elmondta, többen is jelezték, hogy egy idősebb pár, akik korábban az Oltmező utcai szociális tömbházak egyikében laktak, kilakoltatásuk után a közeli híd alatt vertek tanyát.

„Idősebb emberekről van szó, egy házaspárról, mindketten nyugdíjasok, ám értesüléseink szerint nem fizették a rájuk eső költségeket, továbbá az úr viselkedésével kapcsoltban is voltak panaszok. Sajnáljuk, hogy így alakult helyzetük, ám nem akartak az éjjeli menedék lehetőségével sem élni, inkább a híd alatt rögtönöztek lakó alkalmatosságot maguknak, ami persze nem egy engedélyezett épület. A hozzánk beérkező panaszok alapján tábortüzet is raktak a híd alatt, ami a hídra nézve sem szerencsés” – közölte.

Az engedély nélküli kulipintyó szerdán a déli órákban bontották le. A hajlékfelszámolás során a helyi rendőröket csendőrök, valamint a TEGA Rt. munkatásai segítették. A lomokat elszállították, különösebb incidensre nem került sor.

Fotó: Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. június 20., 6:52
  ÉRTÉKELÉS: 66

  Jobb lenne ha normalisabb korulmenyeket munkat es megfelelo fizetest biztositananak akkor nem lenne ennyi gond,es egyaltalan hol fognak lakni ezek az emberek?mert hogy kiraktak onnan az nem megoldas remelem van teto a fejuk fekett..

  • User
   Dátum: 2024. június 22., 11:46
   ÉRTÉKELÉS: -21

   Nem fogadták el a szállást inkább az utcán élnek szép mákvirág lehet a férfi ha van nyugdíjjuk és inkább elissza és órdibál mint éldegélne csendben

 • User
  Dátum: 2024. június 20., 7:26
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Ok csak azt tettek,amit eddig is,elnek az allam hatan. Igy neveli a rendszer a lakosagot,ne dolgozz mert ugyis eltartlak ! Vegez a fiatal az iskolaval kapja a segelyt,a szulok hatan elnek meg 30 evesen is! A rromak meg minek dolgozzanak,ugyis az allam segiti oket,igenyuk keves,ital,pia,kaja legyen …………………

 • User
  Dátum: 2024. június 20., 15:48
  ÉRTÉKELÉS: -28

  Bánatukban az éjjel dorbézoltak s zavarták a lakókat a szociális lakásokban, -ahonnan ki kellett költözniuük mert nem fizették azt a kevés bért,- azokat , akik még fizetik a házbért s még dolgozgatnak is

 • User
  Dátum: 2024. június 20., 22:10
  ÉRTÉKELÉS: 23

  Én azért sajnálom őket.
  Egy rész mert idősek.
  Talán lehetet volna meg oldást tenni.
  Másik sajnálom mivel van nyugdijok miért nem fizetek,a bácsi meg viselkedhetet volna mivel nem a saját lakása .
  De remélem hogy okultak a viselkedesok miatt .Találjanak meg oldást .

 • User
  Dátum: 2024. június 21., 7:11
  ÉRTÉKELÉS: -51

  talan ez idaig nem volt ideiglenes szallasuk? Csak faj a munka,inkabb mulatnak a mi hatunkon! Ha igy gondolkona mindenki mint on,nem menne senki munkaba,tartson el az allam?

 • User
  Dátum: 2024. június 22., 15:48
  ÉRTÉKELÉS: 26

  Elèg baj az hogy kilakoltatták egy idősek a másik nyugdíjasok ezt nem lehetne demokráciában megtenni az időseknek minek adnak okos órát akor ha még nyomja a gombot mert bajba került akor ez a válasz? Na ne már!!!

 • User
  Dátum: 2024. június 22., 15:34
  ÉRTÉKELÉS: 29

  Ami a hatóságnak lom az az idős házaspárnak mindenük volt az az most már semmijük nem maradt bravo tanultak ezek valamit a Magyar rendőrőktől=vegzálni azt tudnak segíteni kevésbé

 • User
  Dátum: 2024. június 23., 6:53
  ÉRTÉKELÉS: 24

  Na és hova szállították a „lomokat” ami a szegények összes vagyona volt?
  Merthogy ez meg lopás!
  Ki lopta el?
  Indult el eljárás lopás miatt?

 • User
  Dátum: 2024. június 23., 6:20
  ÉRTÉKELÉS: 30

  Egy országot, egy társadalmat, egy népet arról lehet minősíteni ahogy az idősekkel, az elesettekkel bánik.
  Akkor ez bizony egy szégyenország!

  • User
   Dátum: 2024. június 23., 21:25
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Adtak lakást, adnak menedéket, de van aki nem tudja megbecsülni a segítséget. Egy idő után már nincs mit tenni, nem lehet erőszakkal bezárni őket egy otthonba.

 • User
  Dátum: 2024. június 23., 20:04
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Komolyan ket idos szemely elzavrashoz enyi rendort kellet korbealni hatra tett kezel kivezenyelni? Ezeknek akkor miert nem indul sajat emeletes haz epitesre a gyujtogetes mert nekik nincs gyerekuk akikkel lehetne erzekenyiteni a lakosagot? Jol vigyazon mindenki aki lecsuszik on hibajabol mert ez var rea is

 • User
  Dátum: 2024. június 24., 9:04
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Sajnálom a házaspárt – – de úgy látom – – ma már se Istene se embersége nincs az embernek Hol van a szociális hálózat és miért várták eddig amíg csak eza lehetőség maradt?? Nem tudták volna előbb segíteni őket?? civil szervezetek önkormányzat,stb stb Sajnos egyre több ilyen eset lesz ahogy a nepesseg elszegenyedik

 • User
  Dátum: 2024. június 24., 17:59
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Itt milyen gyorsan közbeléptek. A múlt héten amikor az állomáson a járda szigeten pár tini földre tiport és elvert egy férfit csak a száj tátok nézték, hiába a sok kamera azt senki sem nézte.Biztos lettek volna más megoldások mint kidobni őket és elvenni a holmijukat. Miért nem tudták a nyugdíjából lehuzni a költségeket?

 • User
  Dátum: 2024. június 25., 19:18
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ez volt az idei 1914 – ik hozzászólás, kezdődhet az első szellemtelen világháború. Lám megértitek-e, hiszen sok értelmes kérdést már levetkőztettek oldalatokon!?