Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Klasszikus zene minden korosztálynak, kint és bent, kezdő és haladó szinten

Klasszikus zene minden korosztálynak, kint és bent, kezdő és haladó szinten Kovászna megye

Második alkalommal szervezik meg július 4. és 7. között a komolyzene sepsiszentgyörgyi kedvelőinek szánt SepsiClassic fesztivált. Zenei ínyencségek kóstolására hívják a városlakókat a szervezők: szabadtéri és beltéri, fiatal tehetségek és már nagy nevet szerzett előadók koncertjein tapasztalhatják meg a zene felemelő hatását.

Hirdetés
Hirdetés

Tavaly közel 2000 résztvevője volt a fesztivál első kiadásának, jelezvén, hogy Sepsiszentgyörgyön is igény van a klasszikus zenére. A fesztivált szervező polgármesteri hivatal és a Kónya Ádám Művelődési Ház ezúttal a rendezvény közösségépítő jellegét is erősíteni kívánja, ezért több műhelymunka, szabadtéri produkció is szerepel a műsorban.

A hivatalos nyitókoncertre július 4-én a Krisztus Király templomban kerül sor, ahol a Production 5Brass Quintet játékához Dóbisz Áron orgonazenével, Sebestyén Lázár Enikő szopránénekes pedig a hangjával járul hozzá. Ez alkalommal a szervezők jóvoltából bemutatkozhat a nagyközönség előtt a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákja, Nikula Dávid. is.

Azonban már ezt a hangversenyt megelőzően is Magyar Kornél ritmusműhelyében, Lőfi Gellért kórusműhelyében próbálhatják ki magukat, Bősze Ádám zenetörténeti előadásával hangolhatnak a hallgatók – ők lennének a kezdők. Arthur Kaganovszkiy hegedűművész vezetésével pedig a hangszerkészítés rejtelmeibe is beleáshatják magukat. A műhelyekben kiművelődött résztvevők vasárnap egy múzeumkerti fellépésen mutatnak be egy közös produkciót.

Fotó: Sepsi Classic

A pénteki nap koncertjei nagy változatosságot mutatnak: az Erzsébet parkban fellépő Sepsi Art Quartett Mozart és Haydn darabjai mellett sanzonokat és közkedvelt tánczenéket is játszik a közönségnek Dallamok a promenádon címmel. Majd a Székely Nemzeti Múzeumban a fiatal zeneművészeké a tér: a Trio all’Ungherese lép fel egy kamarakoncerten, közvetlenül utána pedig Magyar Valentin műsora hallható. A napot Tabajdi Ádám a Krisztus Király templomban tartott orgonakoncertjével koronázhatják meg.

Szombaton az alig 19 éves Királyhalmi Gusztáv zongorakoncertjére és a Veszprém Város Vegyeskarának hangversenyére várják az érdeklődőket.

Vasárnap a bőség zavarával küszködhetnek a komolyzene kedvelői: délután a parkban a 4Cord Quartett, a múzeumban Magdalena Suciu hegedűművész fellépése, valamint Sándor Csaba és Mădălina Bourceanu szólóestje, végül zárásként a Pannon Filharmonikusok Krisztus Király templomban megtartott nagykocertje szólítja meg a vájtfűlűeket.

A jegyárak 20 és 40 lej között mozognak, a teljes programot a www.sepsiclassic.ro weboldalon találhatják meg a zenerajongók.

Fotó: Sepsi Classic

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük