Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Javulhatnak a körülmények a kutyamenhelyen

Javulhatnak a körülmények a kutyamenhelyen Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön arra készül az önkormányzat, hogy kiszervezi a kutyamenhely fenntartását és kezelését egy külső cégnek. Az ehhez szükséges területmegosztásról szerdán döntött a helyi tanács. Nem lesz több kutyának hely, ez nem cél, de talán a meglévőknek kicsit jobb körülményeik lesznek – mondta a Székelyhonnak Tóth-Birtan Csaba alpolgármester.

Hirdetés
Hirdetés

A szóban forgó terület nagyobbik, 4500 négyzetméteres részét jelenleg a hulladékkezeléssel foglalkozó Eco-Sepsi Közösségi Társulás használja, a megosztás után pedig a másik, 863 nm-es részt a kutyamenhely területéhez csatolják. A jövőben a kutyamenhely kikerül a TEGA köztisztasági vállalat kezeléséből. Az önkormányzatnak kötelező módon ki kell szerveznie ezt a tevékenységet, licitet kell meghirdetnie, a területet pedig koncesszióba adja.

Az állategészségügyi igazgatóság már régebben jelezte, hogy jobb feltételeket kell biztosítani a négylábúaknak – tudtuk meg az alpolgármestertől. Ezért a menhely területének növelésével nem az a cél, hogy még több ebet fogadjanak be, hiszen tartásuk nem kifizetődő és mindenképp szenvedés az állatoknak, hanem továbbra is azt szeretnék, hogy örökbe adják az állatokat, vagy ha nagyon rossz az egészségi állapotuk, elaltassák őket.

Fotó: Tuchiluș Alex

Jelenleg 140 gazdátlan kutya befogadására van méretezve a menhely, de a fenntartók folyamatos igyekezete ellenére, mellyel az örökbefogadást népszerűsítik, mindig több állatnak kell helyet szorítani.

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük