Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hét utcát korszerűsítenek Kovásznán

Hét utcát korszerűsítenek Kovásznán Kovászna megye

Kovászna Polgármesteri Hivatala a minap véglegesített és aláírásokkal hitelesített egy szerződést a fejlesztési minisztériummal. A megállapodás értelmében lehetőség nyílik arra, hogy a gyógyfürdőváros hét utcáját korszerűsítsék, azok arculatát kellemesebbé, tetszetősebbé alakítsák.

Hirdetés
Hirdetés

A munkálatok összértéke meghaladja a 8,35 millió lejt, ebből 5,89 millió lej állami támogatás a román kormány által elindított és országszerte működtetett Anghel Saligny-programból érkezik, a költségek többi részét helyi forrásokból kell fedezni. A tervezet megvalósítására néhány héten belül kiírják a közbeszerzési pályázatot.

A korszerűsítési munkálatok az alábbi utcákat érintik: Ady Endre, Bartók Béla, Esthajnalcsillag, Butykák, Híd, Plevna, Mihai Eminescu (utóbbi a Cuza utcától számítandó).

Fotó: Tuchiluș Alex

A városfejlesztéssel kapcsolatosan Gyerő József polgármester azt nyilatkozta, a pályázati támogatások elnyerésének egyik feltétele az volt, hogy a város helyi erőforrásokból elvégezze a javításokat és az ehhez kapcsolódó munkálatokat az ivóvízvezeték- és szennyvízcsatorna-hálózaton az Esthajnalcsillag utcában és a Mihai Eminescu utca egy szakaszán. A városvezető azt szeretné, ha a közbeszerzési pályázaton győztes cég már a nyár folyamán elkezdené a munkálatokat az említett hét utcában.

Az önkormányzat nem fogja elhanyagolni a többi utcát sem, készítik a szakszerű dokumentációt a város más részeinek, övezeteinek korszerűsítésére, csinosítására, a megvalósítás viszont a helyi pénzforrásokon is múlik, mindenre nem lehet állami támogatást igényelni.

Fotó: Tuchiluș Alex

A Felső–Páva utcában sikerült befejezni a szennyvízelvezető hálózat kiépítését, de az útjavításra, aszfaltozásra még várni kell.

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük