Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszékről Bukarestbe

Háromszékről Bukarestbe Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy után, péntektől a bukaresti Petőfi Sándor Művelődési Központban is megtekinthető a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) tagjainak fotókiállítása.

Hirdetés
Hirdetés

A közös erdővidéki és orbaiszéki kiránduláson született képekből tallózó és azokat Többsincs címmel összekovácsoló tárlatnak a Magyar Kultúra Napjára időzített ünnepi megnyitóján részt vett Bedő Zoltán egyesületi elnök, Szekeres Attila István külkapcsolati felelős és Huszár Szilamér. Az egybegyűlteket Forró László szervező, a Bukaresti Rádió Magyar Nyelvű Adásának munkatársa köszöntötte, aki a közszemlére helyezett művek alkotói, Huszár Szilamér, Kátai Edit, Klárik Loránd, Szekeres Attila István és Toró Attila szakmai pályáját és eddig elért sikereit is felvázolta.

Bedő Zoltán örömmel nyugtázta, hogy a Petőfi Művelődési Társaság elnöke, Buday Richárd jóvoltából a bukaresti közönség is megtekintheti a SZMÚE fotókiállítását, és ezáltal bepillanthat Háromszék szellemi kincsestárába. Szekeres Attila István az egyesület tenni akarásának legfőbb bizonyítékát a már pirosban álló Székelyföldi Magyar Sajtóház létében, valamint a hozzá fűződő hosszú távú elképzelések megvalósításában jelölte meg. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük