Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Harc a varjak ellen

Harc a varjak ellen Kovászna megye

Kézdivásárhelyen megkezdték a fák nyesését a Molnár Józsiás parkban. Egyrészt a túlnőtt fák nem voltak biztonságosak, másrészt az önkormányzat így próbál az utóbbi időben sok kellemetlenséget okozó mezei varjaktól megszabadulni.

A mezei varjak mintegy két éve jelentek meg Kézdivásárhelyen, és az egyre növekvő számuk szinte lehetetlenné tette azt, hogy a Molnár Józsiás parkot rendeltetésszerűen lehessen használni. A közismerten intelligens madarak a park nagyra nőtt fáinak a legvékonyabb ágai közzé építették a fészkeket, így azokat még ipari alpinisták sem tudták megközelíteni. Az önkormányzat korábban zajkeltéssel, vízágyú bevetésével is próbálkozott, de egyik módszer sem vált be, így most egyrészt a túlnőtt magas fák biztonságosabbá tételével azt is remélik, hogy a megszabadulhatunk a madaraktól.

Hirdetés
Hirdetés

Molnár Cornel, a városrendészeti osztály felügyelője érdeklődésünkre elmondta: egy különleges, Bukarestből bérelt daru segítségével nyesik a fákat, ami elviekben 27 méter magasságig tudja a kosarat kinyújtani. Az akció két napig tart, mivel a speciális jármű bérleti költsége elég nagy. Azt remélik, hogy két nap alatt a fák nagy részét meg tudják nyesni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. november 29., 7:47
  ÉRTÉKELÉS: 32

  Ez nem harc a varjak ellen,hanem pusztitas a termeszet ellen ! A varjak az csak egy kifogas ! A kezdivasarhelyi tanacs mar regen szemet vetett a Jozsiaspark oreg faira,hiszen kell a tuzifa! Erre jo az RMDSZ,fakat, erdoket,parkokat pusztitani.No meg vadakat gyilkolaszni.Mert az ahogyan ok vadasznak a meg megmaradt erdofoltokban,az mindennek nevezheto,csak eppen vadaszatnak nem!

 • User
  Dátum: 2018. november 29., 12:37
  ÉRTÉKELÉS: 32

  Hol vannak ilyenkor a ZÖLDEK ? Most miért nem agitálnak ? Vagy talán nem szabad ? Ezt a parkot védeni kellene nem pusztítani . Díszes társaság annyi biztos!

 • User
  Dátum: 2018. november 29., 20:39
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ilyen esetben nyugaton egyszeruen megoldjak evekre kimenoleg…heti 3-4 orara lezarjak es legpuskakkal ritkitjak…a varju ravasz,igy a megmaradt csapat elhadja a teruletet!!:)