Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gazdagodott a kórház

Gazdagodott a kórház Kovászna megye

Jelentős összegre, mintegy kétmillió lejre vásárolt felszerelést a kézdivásárhelyi kórház. A gépek, eszközök segítségével könnyebbé válik az orvosok tevékenysége, a páciensek az egyes műtétek után gyorsabban felépülhetnek.

Hirdetés
Hirdetés

A felszereléseket tegnap szemrevételezte a kifizetési bizonylatokat pénteken aláíró Bokor Tibor polgármester és Canea-Kocsis András kórházmenedzser. Ez utóbbi elmondta: az újszülöttek részlegére inkubátor, az intenzív terápiára altatógép, az ortopédiára rezgővágó és arthroszkópos torony, a gasztroenterológiára endoszkópos torony, a sebészetre szívógép, a nőgyógyászatra elektrokauter érkezett. Az ortopédián dr. Kaucsár Roland szakorvos mutatta meg az új, méregdrága gépezeteket, amelyek hatékonyabbá teszik munkájukat.

Bokor Tibor polgármester kifejtette: mindezek mellett példásan megújult a sebészet, a Conico Rt. pedig azon van, hogy téli munkafrontot tudjon biztosítani a járóbeteg-rendelő új szárnyánál, ez egyébként jövő évre elkészül. Az elöljáró elmondta: amint az új épület elkészül, akkor megnyitják a kórház Vasút utcai bejáratát. Addigra zöld-ágra kell vergődniük a gázszolgáltatóval is, mert a helyen a vezetékük a talajtól kb. egy méter magasan található. <<

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük