Felhívás!

Felújítják a tanintézményeket

Sepsiszentgyörgy önkormányzata jelentős összeget fordít az oktatási infrastruktúra minőségének javítására, a bölcsődék, óvodák és iskolák fejlesztésére és felújítására.

Jelenleg az épületek energiahatékonyságának növelése érdekében teljes külső hőszigetelési munkálatok zajlanak a Plugor Sándor Művészeti Líceumban, az Árvácska Napköziotthonos Óvodában, a Gulliver Napköziotthonos Óvodában, valamint a Mihai Viteazul Főgimnázium dísztermében és bentlakásában.

A Váradi József Általános Iskola régi épületének hőszigetelése is a tervek között szerepel, az oktatási intézmény és a városi uszoda hőszigetelési munkálatainak befejeztével előreláthatólag 82%-al kevesebb energiaveszteséggel, valamint 78%-al kevesebb széndioxid-kibocsátással lehet majd számolni.

Véglegesítették a Kőrösi Csoma Sándor Napköziotthon felújításáról szóló kivitelezési szerződést, így a kiköltözést követően hamarosan nekifoghatnak az épület felújításának, illetve egy új épületrész felépítésének.

Új óvoda és bölcsőde épül Szépmezőn. Az épület három óvodai és egy bölcsődei csoport befogadására lesz alkalmas.

Lebontják az Orbán Balázs utca 7-es számú óvoda épületét, a projekt célja itt egy új épület felépítése és az oktatási szolgáltatások fejlesztése.

Ugyancsak egy új óvoda építésének a műszaki terve készül a Borvíz utcában, a Gyere haza! program telkeinek szomszédságában.

A Nicolae Colan Általános Iskolában a régi, be nem fejezett medence helyére sporttermet és új könyvtárat létesítenek.

A Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakképző Líceum udvarának korszerűsítését célzó műszaki terv elkészítése folyamatban van. A Székely Mikó Kollégium, Gábor Áron utcai „kis épületében” már tavaly novemberben befejezték a sportpályák kialakítását és felújítását. Sor került továbbá az oktatásnak helyt adó épületek külső hőszigetelésére, teljes belső felújítására, a tetőszerkezet kijavítására és a cserepek cseréjére, valamint a tantermek felszerelésére.

A korszerűsítési munkálatok határideje 2023 vége, ezekből néhányat már az idén befejeznek. Az oktatási intézmények felújításának nagy részét a Regionális Operatív Programból fedezik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.