Felhívás!

Szent György-napi áldás 

Szent György-napi áldás  Kovászna megye

Április 24-én kezdődne Sepsiszentgyörgy legnagyobb közösségi ünnepe, a Szent György Napok, ami a járványügyi helyzetre való tekintettel az idén is elmarad, a Pro Urbe-díjátadásra azonban sor kerül.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház Szent György-napi áldással és Pro Urbe-díjátadással ünnepel április 24-én, szombaton 16 órai kezdettel a Krisztus Király római katolikus templomban. Az eseményen közreműködnek Szőcs Botond zongoraművész és meghívottai, az áldást Ft. Dávid György plébános mondja.

A hagyományokhoz híven 1997 óta a Szent György Napok keretében osztják ki Pro Urbe díjat azok számára, akik városunkat és annak lakóit mindenkor legjobb tudásuk szerint önzetlenül szolgálták. Idén ezt Kiss Jenő, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár nyugalmazott igazgatója érdemelte ki.

Az eseményen klasszikus művek csendülnek fel a Plugor Sándor Művészeti Líceum egykori diákjainak előadásában, Szőcs Botond zongora, Péter Ervin fuvola, Csoma Attila tuba és Grosar Paul trombita kíséretében.

Az eseményen legtöbb 150 személy vehet részt, a belépés meghívóval lehetséges, melyet a Városi Jegyirodában lehet díjmentesen igényelni ma 9 és 15 óra között.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások