Felhívás!

Felkapcsolják az ünnepi világítást

Felkapcsolják az ünnepi világítást Kovászna megye

Vasárnap, december elsején tizedik alkalommal gyújtják meg az ünnepi gyertyákat Sepsiszentgyörgyön a főtéri óriás adventi koszorúnál. A szervezők idén is forró teával és mézeskaláccsal várják mindazokat, akik részt szeretnének venni a város ünnepén.

Az ünnepség 19.30-kor a Plugor Sándor Művészeti Líceum I–IV. osztályos diákkórusának, a DoReMi műsorával keződik, vezényel Sebestyén-Lázár Enikő, gitáron kíséri Orbán Ferenc. Márkus András plébános áldását követően Antal Árpád András polgármester osztja meg ünnepi gondolatait, majd megggyújtja az első gyertyát, eközben a Laudate Kamarakórust hallhatjuk Lőfi Gellért Attila vezénylésével. Az egybegyűltek a Plugor Sándor Művészeti Líceum X. osztályos tanulójától, Oláh-Badi Cintiától bukovinai népdalt hallhatnak, felkészítő tanára Babos Margit, melyet a líceum kórusa, az Andantino követ Mihály Imola vezénylésével. Az estet Sebestyén Lázár Regina zongora-előadása zárja, felkészítő tanára Kőmíves-Bokor Zsuzsa.

Az óriás adventi koszorú dekorációját Bagoly Zsuzsa (monogram wedding&events) helyi tervező koncepciója alapján a Multi Nr. helyi vállalkozás részéről Borbáth-Szőcs István és munkatársai kivitelezték. Akárcsak 2017-ben, idén is hófehér, mesebeli város – kis házikókkal, templommal – díszíti a fenyőkoszorút, amelyet a hagyományokhoz híven a városi kertészet munkatársai fonnak és díszítenek fel a Városimázs Irodával közösen. A láng folyamatos újragyújtásáról, egészen karácsonyig, a polgármesteri hivatal munkatársa, Bajzáth Csaba, illetve a Helyi Rendőrség munkatársai gondoskodnak. A gyertyagyújtás helyszínén és az előkészületekben kilencfős önkéntes diákcsapat segíti a szervezők munkáját: Bernád Noémi, Benő Kata, Dancs Ádám, Karda Zorka, Papp Nimród, Sikó-Barabási Zselyke, Szakács Szilárd, Tóth Izolda, Virág Anna.

Eközben megkezdődtek az előkészületek a városi díszkivilágítás felszerelésére, beüzemelésére is, hiszen a hagyomány szerint advent első vasárnapján a téli ünnepi fények is felkapcsolódnak Sepsiszentgyörgyön, mintegy 700 díszelem fog világítani a város utcáin, terein, parkjában.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.