Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyre több tanár beteg

Egyre több tanár beteg Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Kollégium egy újabb végzős osztályában (XII. C) térnek át október 23-ig a hibrid oktatásról a piros forgatókönyv szerinti online tanításra, miután egy diák koronavírussal fertőződött meg – tájékoztat a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség.

A szentgyörgyi Református Kollégiumban egy ötödik, egy hetedik és tizenegyedik osztályban is ugyanez a folyamat zajlott le, miután egy tanár megkapta a pozitív tesztjét, így összesen 43 diák tanul október 25-ig otthonról. A kézdiszentléleki Apor István-iskolához tartozó Pitypang óvodában egy vegyes csoportot is karanténba küldtek a következő 20 napig egy óvónő betegsége miatt, és ugyanez történt a szentgyörgyi Benedek Elek óvoda magyar „Csemete” csoportjával, amely 23-ig játszik virtuális oktatást.

Hirdetés
Hirdetés

Kézdivásárhelyen a Bod Péter Tanítóképzőben a IX. A, IX. B, X. A., X. B, illetve a Református Kollégiumban a IX. A, IX. B., XII. A osztály számára léptették életbe a piros forgatókönyvet október 21-ig egy tanár betegsége miatt.
A karanténban levő osztályok, csoportok, a piros forgatókönyv szerint tanuló iskolák helyzete a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség honlapján naponta frissített kimutatásban követhető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 15., 14:04
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Na ott is felmondták a szolgálatot a dák gének…pedig a bölcs virológus asszony hogy verte a mellét…,én hiszek a dák génekbe!’ stb.Én meg azt hiszem,hogy ha hallgattál volna, most nem lennél kiröhögve bölcs asszonyság.

 • User
  Dátum: 2020. október 15., 21:53
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Az iskola szemafor!😆
  A diák ha nem csipkésdróttal van elválasztva érintkezik egymással! Együtt ingáznak, tanulnak, tízóraiznak, wcznek,cigiznek,összebújnak!😂
  Vagy legyen az összes iskola zöld vagy piros, de ne ugrassák az embert! Piros faluból zöld iskolába lehet ingázni!😆 Ez igazi de a dacii şi romanii!😂
  Ha X tanár Y diák pozitív miért nem tesztelnek le legalább pár embert a közvetlen közeléből?! Annyit tudnak, h 14 nap….., de ha a kontaktszemély a 10. nap kapja el mégsem csinálnak tesztet mehet az egészségesek közé!!!
  Pozitív teszteredménnyel miért szabad kiutalni a kórházból beteget?! Rossz adófizető?! Kell az ágy?! Sztgyn tegnap utaltak ki ilyen beteget!!!!! Pfujjjjj

  • User
   Dátum: 2020. október 18., 21:43
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Hát hogyan lehetséges?Már Mihai sem tudja megvédeni őket?Most nem segítenek a székelyek?Pedig ő megigérte ,hogy megtarthatják jogaikat,amelyeket a Báthoryak elvettek.