Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ingyenebéd a diákoknak

Ingyenebéd a diákoknak Kovászna megye

Mikóújfaluban egy hónap alatt közel 250 ezer lejt fordítottak a tanodákra, annak érdekében, hogy bármely forgatókönyv szerint optimálisan működhessenek – tudtuk meg Demeter Ferenc polgármestertől.

Demeter kérdéseinkre elmondta: előrelátóan arra számítanak, hogy az iskolák előbb vagy utóbb áttérnek online oktatásra, ezért több mint 100 ezer lejt, a költségvetés-kiigazítás összegének 25%-át a két tanintézményre fordították.
– Az iskola 12, kamerával felszerelt laptopot vásárolhatott, illetve a napokban érkezik 50 táblagép (2 éves internetes bérlettel), amit a kicsiknek osztanak szét, de a szélessávú internetet is bevezették a tanintézményekbe – részletezte Demeter.

Hirdetés
Hirdetés

Mindezt gyakorlatban is kipróbálhatták, hiszen három beteg azonosítása után sárga forgatókönyv szerint zajlott az oktatás a helyi iskolában. A történet pikantériája, hogy a fertőzött személyekből kettő nem él Mikóújfaluban, csak a lakcímük szól oda.

További jó hírt is közölt az elöljáró, a kormány jóváhagyott a településnek 112 ezer lejt az ingyenes étkeztetésre. A jelenlegi szabályok mellett a tanintézményekben lévő gyermekek csomagolt élelmiszert kapnak, ezt az intézményben, vagy később otthon is elfogyaszthatják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások